Australian avointen naisten loppuottelu oli nopeasti ohi

Tennis 22

Japanin Naomi Osaka otti uransa neljännen grand slam -tennismestaruuden, kun hän voitti Australian avoimen turnauksen naisten kaksinpelifinaalissa Yhdysvaltain Jennifer Bradyn 6–4, 6–3.

Ottelu kesti tunnin ja 17 minuuttia.

Osaka mursi Bradyn syötön ensimmäisessä erässä neljännessä ja kymmenennessä pelissä. Brady hermoili jatkuvasti syöttönsä kanssa.

Toisessa erässä Osaka karkasi kahdella syötönmurrolla 4–0-johtoon. Ensimmäisessä grand slam -loppuottelussaan pelannut Brady sortui finaalissa lukuisiin virheisiin, eikä Osakan tarvinnut voittaakseen venyä aivan parhaaseensa.

Peräti 21 viime otteluaan peräkkäin voittanut Osaka, 23, oli sijoitettu turnauksessa kolmanneksi ja Brady 22:nneksi.

Maailmanlistalla toiseksi nouseva Osaka on voittanut grand slam -turnauksista Australian avointen ohella Yhdysvaltain avoimen mestaruuskilpailun kaksinpelin kahdesti. Hän on voittanut kaikki pelaamansa grand slam -finaalit.