Brian O’Neill palaa takaisin tositoimiin kun Jokerit kohtaa kotonaan Moskovan Dynamon

Brian O’Neill

Brian O’Neill palaa takaisin tositoimiin, kun Jokerit kohtaa lauantain huippuottelussa kovavireisen Dynamo Moskovan. Helsinkiläisten maalilla pelaa Janis Kalnins.

Jokereille tämän päivän ottelu on 57:s runkosarjassa, joka päättyy ensi viikolla kolmeen kotiotteluun. Sijoitus on tällä hetkellä viides läntisessä konferenssissa. Ylemmäs Jokerit ei voi enää nousta, joten lopullisesta sijoituksesta käydään kamppailua Severstalin ja Dinamo Minskin kanssa. Nämä joukkueet ovat kuudentena ja seitsemäntenä kaksi ja kolme pistettä helsinkiläisiä perässä.

Jokerit ja Dinamo väänsivät tasaisesti pisteistä torstaina Hartwall Arenassa. Vieraat ottivat lopulta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Lopputuloksen lisäksi ikävää olivat myös loukkaantumiset, joiden vuoksi kaukalon jättivät Anders Lindbäck, Henrik Haapala ja John Norman. Heistä kukaan ei ole tänään kokoonpanossa.

O’Neill sen sijaan palaa kehiin tänään oltuaan sivussa kahdesta viime ottelusta. Amerikkalainen ottaa Normanin paikan keskikaistalta ja pelaa samassa ketjussa Julius Junttilan ja Henri Ikosen kanssa. Myös Aleksi Halme nousee kokoonpanoon pelattuaan aiemmin tällä viikolla Kiekko-Vantaan riveissä Mestiksessä. Toiseksi maalivahdiksi tulee niin ikään Kiekko-Vantaan mukana ollut Samuel Jukuri.

Lauantain vastustaja Dynamo on lännessä kolmantena ja ollut erinomaisessa vireessä viime viikkoina. Yhdeksästä edellisestä ottelustaan moskovalaiset ovat voittaneet kahdeksan ja tappiokin tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Tämän päivän keskinäinen kohtaaminen on kauden kolmas. Molemmat ovat olleet kotipeleissään rautaa, sillä Jokerit on voittanut kertaalleen Helsingissä ja Dynamo kahdesti Moskovassa. Joukkueet saattavat hyvinkin kohdata myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, joten tänään voidaan saada esimakua tulevasta.

Lauantain ottelu alkaa klo 16.00. Suoraa lähetystä voi seurata VSport Jääkiekko -kanavalta ja Viaplay-palvelusta.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 10 Jordan Schroeder – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 21 Brian O’Neill (A) – 48 Henri Ikonen
33 Markus Hännikäinen – 80 Saku Mäenalanen – 81 Iiro Pakarinen
72 Aleksi Halme – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 36 Jakub Krejčík

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Dynamo Moskovan kokoonpano:

9 Dmitri Kagarlitski – 87 Vadim Shipatshojv – 23 Dmitrij Jaskin
79 Daniil Tarasov – 24 Oscar Lindberg – 64 Magnus Pääjärvi
83 Vladimir Brjukvin – 65 Vladislav Jefremov – 56 Ivan Igumnov
71 Ivan Muranov – 25 Oleg Zaitsev – 96 Dmitri Rashevski

67 Michal Cajkovsky – 17 Juuso Hietanen
94 Andrei Mironov – 49 Artjom Volkov
86 Jegor Zaitsev – 99 Andrei Sergejev
55 Sergei Boikov – 4 Mihail Grigorjev

60 Ivan Botsharov (77 Emil Garipov)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.