Yhdistetyn maajoukkueet kaudelle 2021-2022 on julkistettu

Yhdistetty

Yhdistetyn miesten maajoukkue kasvaa tulevalle kaudelle yhdellä urheilijalla, kun viime talvena kovaa kuntoaan väläytellyt Otto Niittykoski liittyy mukaan. Myös nuorten maajoukkueeseen nousee uusia lupaavia urheilijoita.

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen kokee, että taso kärkiurheilijoiden takana on tasainen ja kaikki ansaitsevat paikkansa maajoukkueen matkassa.

– Kahden kärkiurheilijan takana ryhmä on tasainen ja paremmuusjärjestykseen löytyy perustelut monesta suunnasta. Kyseisen ryhmän kohdalla pääajatus on saada suhteellisen laaja ja tasokas tiimi olympiatalvea silmällä pitäen; uskon että ryhmän jokaisella urheilijalla on mahdollisuus edustaa Suomea Pekingissä, Kukkonen kertoo.

Tyttöjen Projekti 2026 seitsemän urheilijaa jatkaa urheilijan polkunsa rakentamista kohti vuoden 2026 olympialaisia. Ryhmään nousee Helsingin Mäkihyppääjien Anna Kerko. Ryhmän vastuuvalmentajana jatkaa Lasse Moilanen. Tulevalla kaudella ryhmän päätavoitteena on vanhempien urheilijoiden osalta nuorten maailmanmestaruuskilpailut sekä Continental Cupin kisojen kiertäminen. Joukkueen nuoremmilla urheilijoilla pääkilpailuja ovat edelleen Suomessa järjestettävät kansalliset SM- ja Hopeasompakilpailut.

– Valintaperusteita oli luonnollisesti viime kauden kilpailumenestys ja esimerkiksi urheilijan oma vahva halu harjoittelua ja kehittymistä kohtaan, sekä sitoutuminen joukkueen toimintaan.

– Tulevalla kaudella lisätään hieman leirivuorokausien määrää verrattuna viime kauteen. Leireillä painotus on edelleen mäkiharjoittelussa. Nuorilla urheilijoilla suurin osa harjoittelusta tapahtuu yhä kotona leirien välissä ja yhtenä ydinajatuksena on myös päivittäisen kotiharjoittelun laadun ja määrän varmistaminen, Moilanen kertoo.

Miesten maajoukkue

Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Wille Karhumaa
Leevi Mutru
Arttu Mäkiaho
Otto Niittykoski
Perttu Reponen

Embed from Getty Images

Tyttöjen Projekti 2026

Anna Kerko
Minja Korhonen
Selina Kähkönen
Nonna Laitinen
Anna-Maija Oinas
Alva Thors
Julia Äikiä

Nuorten maajoukkueeseen nousee uusia urheilijoita, kun Eelis Meriläinen, Jarkko Lankinen, Timi Heiskanen, Valtteri Holopainen ja Erno Tietäväinen ottavat paikkansa joukkueen mukana. Valmentajana jatkaa Antti Kuisma ja Jouni Kaitainen.

Myös ylökoululeiritysryhmään on tulossa uusia nimiä. Mukaan leiritykseen haku 12 nuorta urheilijaa, joista kaikki täyttivät hakukriteerit. Yläkoululeiritystä koordinoi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, ja siitä vastaa Jouni Kaitainen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.