Winnipeg ja Florida ottivat voitot NHL:n playoffeissa

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Florida Panthers otti voiton jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Tampa Bay Lightningista. Tappiolla Floridalla olisi alkanut kesäloma. Florida voitti Tampa Bayn maalein 4–1 ja kavensi ottelusarjan voitot 2–3:een.

Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kirjasi ottelusta kaksi syöttöpistettä. Suomalaishyökkääjä oli joukkueensa 2–1-voittomaalin ja 3–1-osuman ykkössyöttäjä.

Yli 21 minuuttia pelannut Barkov valittiin ottelun kakkostähdeksi. Hän on kirjannut viidestä pudotuspeliottelusta tehot 1+6=7.

New York Islandersin ja Pittsburgh Penguinsin viides pudotuspelikohtaaminen ratkesi vasta toisessa jatkoerässä. Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov kirjasi ottelussa syöttöpisteen ja auttoi joukkuettaan ottamaan pudotuspelisarjassaan johdon.

Komarov oli tarjoilemassa kiekkoa kolmannessa erässä pelin tasoittaneelle Jordan Eberlelle. Hieman ennen erän puoliväliä tehdyn maalin myötä ottelu meni jatkoajalle tilanteessa 2–2.

Ottelu venyi lopulta toisenkin jatkoajan puolelle, mutta jälkimmäinen näistä jäi lyhyeksi. Peli vihellettiin poikki alle minuutin jälkeen, kun New Yorkin kanadalaishyökkääjä Josh Bailey laittoi kiekon Tristan Jarryn selän taakse.

Islanders nappasi voiton Penguinsin kotijäällä lopulta maalein 3–2.

New York Islanders johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2. Jatkoon pääsevällä joukkueella on vastassaan Boston Bruins.

Montreal Canadiens hävisi pudotuspeleissä jo toistamiseen Toronto Maple Leafsille. Ottelu oli joukkueiden kolmas pudotuspelikohtaaminen.

Montrealilla on tilillään yksi ja Torontolla kaksi voittoa. Jatkoon pääsevällä joukkueella on vastassaan joko Edmonton Oilers tai Winnipeg Jets.

Edmonton Oilersilla oli niinikään veitsi kurkulla Winnipeg Jetsiä vastaan. Jets johti ottelusarjaa 3-0 kun neljäs peli pelattiin Winnipegissä. Winnipeg aloitti ottelussa maalinteon mutta Edmonton tuli hetken päästä rinnalle Connor McDavidin maalilla, johon syötön antoi Leon Draisaitl ja Jesse Puljujärvi.

Toisessa erässä Edmonton karkasi johtoon mutta Winnipeg onnistui tasoittamaan pelin ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika meni Winnipegille ja näin ollen Jesse Puljujärven ja Edmontonin kausi päättyi yllättäen suoraan voitoin 4-0.