Vuoden 2016 kesäolympialaiset

Vuoden 2016 kesäolympialaiset järjestetään eksoottisessa Rio de Janeirossa, Brasiliassa. Kisat ovat järjestyksessään 28. kesäolympialaiset ja olympiahistorian ensimmäiset kisat, jotka järjestetään Etelä-Amerikassa. Show pyörähtää käyntiin 5. elokuuta kisojen avajais- ja päättäjäisnäyttämönä toimivalla Estádio Maracanãlla, jolla pelataan myös jalkapalloturnausten loppuottelut. Yleisurheilukilpailut käydään Estádio Olimpico Nílton Santósilla. Jalkapallo-otteluita pelataan Maracanãn ja Estádio Olimpicon lisäksi viidellä eri stadionilla. Järjestäjiä ovat Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador ja São Paulo. Kisat päättävä päätösseremonia pidetään 21. elokuuta.

 

Embed from Getty Images

 

Lajit

Olympialaisissa kilpaillaan kaikkiaan 28 urheilumuodossa ja mukana on myös 2 uutta lajia golf, sekä rugby sevens.

screenshot.1

 

Osallistujat

Kisoissa on osanottajia yhteensä 206 eri maasta ja uusina maina mukana nähdään Kosovo, sekä Etelä-Sudan. Ensimmäistä kertaa olympialaisissa nähdään myös mielenkiintoinen pakolaisurheilijoiden joukkue. Euroopan pakolaiskriisin takia Kansainvälinen olympiakomitea päätti kutsua Rio de Janeiron olympialaisiin parhaat pakolaisurheilijat.

Venäjä on suljettu pois kisojen yleisurheilusta ja painonnostosta toistuvien dopingsyytösten vuoksi. Venäläinen yleisurheilija voi kuitenkin saada poikkeusluvan Rioon, jos pystyy todistamaan, ettei ollut mukana Venäjän laajamittaisessa dopingohjelmassa. Samoin Bulgaria, Kazakstan ja Valko-Venäjä ovat suljetut pois kisojen painonnostosta.

 

Aikataulu

Kisat aloittaa naisten jalkapallon E-lohkon ottelu Ruotsi – Etelä-Afrikka, joka pelataan jo 3. päivä elokuuta kello 19:00 alkaen. Avajaisseremoniaan asti tarjolla on vain miesten- ja naisten jalkapalloa, mutta sen jälkeen lajitarjonta laajenee ja kisat starttaavat todenteolla. Tarjonta on äärimmäisen kattava ja katsottavaa onkin ympäri vuorokauden lähes koko kisojen ajan, joten kovimmatkin penkkiurheilijat saavat varmasti riittävästi urheilua osakseen tuossa reilun 2 viikon rypistyksessä. Kisojen viimeisenä lajina nähdään miesten maastopyöräilyn finaali, joka ajetaan päätöspäivänä kello 18:30 alkaen.

————————————————————————————

 

Muistakaahan jokainen käydä katsomassa Geen- sivuilta ennakot jokaisesta lajista, sekä päivittäin tulevat uutiset. Kisoja koskevat uutiset löydät etusivulta ”Rio 2016” välilehtien takaa. Tarjolla on paljon kisoja koskevaa tietoa ja infoa, joten pysyt helposti ajantasalla kisojen tapahtumista !

 

 

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.