Voiko kukaan pysäyttää Tampa Bay Lightningia Stanley Cup -taistelussa?

NHL Nikita Kucherov Tampa Bay 88

Onko kaikki jo ihan selvää eikä mikään voi enään tulla Tampa Bay Lightningin tielle, kun se matkaa kohti toista perättäistä Stanley Cup- voittoaan? Koko NHL-uransa aikana kyseinen joukkue on onnistunut nostamaan pokaalin omille harteilleen kaksi kertaa. Viime vuoden hallitseva Stanley Cup- mestari Tampa Bay Lightning on siis kovaa vauhtia matkalla myös vuoden 2021 mestariksi. Kovasti tällä hetkellä näyttää siis siltä, että pokaali on matkalla Floridaan myös tänä vuonna.

Stanley Cupin voittamiseen tarvitaan neljä voittoa finaaleissa

Voitto tosiaan edellyttää neljää voittoa finaaleissa, voisiko olla edes mahdollista että Tampa Bay Lightning ei tästä suoriutuisi? Voihan se olla, mutta todella vaikeaa sitä on ainakin kuvitella. Matka kohti mestaruutta sai aivan uutta tuulta alleen jo parisen viikkoa sitten, kun joukkueen supertähdeksi luettava Nikita Kutsherov pelasi kauden ensimmäiset ottelunsa pudotuspelien avauskierroksella Florida Panthersia vastaan. Kyseinen huippuhyökkääjä on iskenyt yhteentoista pelattuun pudotuspeliin huikeat 18 pistettä. Tämä on ainakin huomioon ottamisen arvoinen asia. Monet vastustajien kannattajat ovatkin kyseenalaistaneet Kutsherovin paluun juuri sopivasti pudotuspelien alla, sillä Tampa järjesti asian niin, että Nikita Kutsherov pysyi loukkaantuneiden listalla aina pudotuspeleihin saakka, joiden alkaessa palkkakatto poistuu. Tiedä sitten mikä on ollut todellinen syy tämän järjestelyn takana. Tämä tietoinen riski kuitenkin on ehdottomasti kantanut hedelmää Tampa Bay Lightningille.

Embed from Getty Images

Tampa Bay pelaa joukkueena todella vauhdikasta ja tiivistä jääkiekkoa. Jokainen pelaaja tietää kentällä ollessaan oman paikkansa ja noudattaa tiukasti päävalmentajan asettamaa pelikonseptia. Tampa Bay Lightningin pelit ovatkin oiva tilaisuus hieman veikata lopputuloksia peleissä, varsinkin kun päästään finaalivaiheeseen, on jännitys jo noussut aivan kattoon. Mikäli haluaa hieman tätä kattoa vielä yrittää särkeä, on näiden pelien veikkaaminen todella helppoa. Ei tarvitse muuta, kuin suunnata tänne ja löydät kaiken tarvitsemasi tiedon nettikasinoista ja niillä pelaamisesta sekä urheilun vedonlyönnistä. Vedonlyöntiä tehdessä tai miettiessä kannattaa ottaa huomioon, mikäli haluaa Tampa Bay Lightningin puolesta veikata, että pelaajat todella tukevat toisiaan tässä joukkueessa ja saavat toteuttaa itseään niin hyökkäyspäässä kuitenkaan unohtamatta puolustusvelvoitteita.

NHL:n paras maalivahti vartioi Tampa Bay Lightningin maalia

Vastustajien työtä ei todellakaan tule helpottamaan se, että tosiaankin NHL:n paras maalivahti Andrei Vasilevski on muurina Lightningin maalilla. Venäläisellä maalivahdilla löytyy loistavat ominaisuudet; hän ei hermoile, pelinlukutaito on huippuluokkaa eikä hänelle ole sattunut kahta huonoa ottelua koskaan peräkkäin. Vasilevski on muiden joukkueiden pelaajille hankala ohitettava. Myös Tampan tiivis puolustaminen yhdistettynä tähän melkein täydellisyyttä hipovaan maalivahtipeliin on lähes mahdoton voitettava.

Embed from Getty Images

Tampan kärjen ollessa timanttisen kova, se ei vuoda kyllä läpi. Tästä pitävät huolen Yanni Gourden ja Tyler Johnsonin luotsaamat ketjut, jotka varmasti pitävät vastustajan kärkipelaajat loitolla maalinteko paikoista. Joukkueesta siis löytyy kiekollista osaamista, varmuutta puolustussuuntaan, kovuutta sekä myös hieman ilkeyttä; kaikkea mitä voittajajoukkue tarvitsee. Vaikka Tampa Bay ei loista kaikissa tilastoissa, sen ylivoima on pudotuspelien parasta peräti 41,7 prosentin turvin. Lightning on myös aiheuttanut eniten jäähyjä vastustajilleen. Muun muassa näiden kaikkien asioiden turvin voi Tampa Bay Lightning olla täysin pysäyttämätön finaalissa, mutta nyt ei auta kuin odottaa ja jännittää kuinka lopulta käy.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.