Scroll Top

Virolainen Ott Tänak rallin uusi maailmanmestari!

Virolainen Ott Tänak on rallin uusi maailmanmestari. Toyotan ykköskuljettaja varmisti mestaruutensa sijoittumalla Katalonian MM-rallissa toiseksi ja voittamalla kisan huipentaneen Power Stagen.

Embed from Getty Images

Tänak voitti tällä kaudella kuusi kilpailua nousten 263 pisteeseen. Katalonian rallin voittanut Thierry Neuville ei pysty enää ottamaan pisterakoa kiinni Australiassa.

Tänak, 32, on ensimmäinen virolainen rallin maailmanmestari. Samalla hän katkaisi ranskalaisten hurjan 15 vuoden mestaruusputken.

– Vaikea kuvailla tunteita. Kokemani paineet tämän viikonlopun aikana ovat olleet ihan uskomattomia. En ole kokenut koskaan sellaisia, Tänak kertoi heti kisan jälkeen WRC:n haastattelussa.

– Kiitos tiimille, te olette tehneet ihan uskomatonta työtä. Äitini lähetti viestin eilen, että ”jos Ott haluaa jotain, hän pystyy siihen”. Minun piti vain toteuttaa se, virolainen myhäili.

Embed from Getty Images

Viron suosituimman urheilutähden sopimus Tommi Mäkisen johtamassa tallissa päättyy tähän kauteen, ja hänen sopimustilannettaan on spekuloitu pitkin vuotta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.