Viro voitti Suomen lentopallomiehet tiukan taistelun päätteeksi

lentopallo 57

Miesten EM-kisoihin Tampereelle valmistautuva lentopallomaajoukkue, Veljekset, sai tilaamansa torstaina Tallinnassa eli kovan pelin ja kuormitusta koko rahalla kohdatessaan myös omiin kotikisoihin valmistautuvan Viron. Kahden voittoerän jälkeen ote kääntyi kotijoukkueelle ja Viro kaatoi Veljekset erin 2-3 (25-21, 25-23, 19-25, 17-25, 13-15).

EM-kisojen avauspeliin on aikaa 20 päivää.

Kohtaaminen oli maiden 62:s virallinen kohtaaminen ja Viron itsenäistymisen jälkeen 39:s. Tänä aikana voitot ovat Suomelle 27-12, vaikkakin Viro oli voittanut nyt seitsemän edellistä kohtaamista. Suomen edellinen voitto Virosta on 2017 EM-kisoista Gdanskista.

Suomen avaus: Eemi Tervaportti, Urpo Sivula, Sakari Mäkinen, Antti Ronkainen, Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Lauri Kerminen (L):

Mikko Esko korvasi Tervaportin kolmannessa erässä passarina, muuten sama seitsikko avasi kaikki erät.

Suomen hyökkäyksen päävastuun kantoi 13/+1 tehnyt Urpo Sivula ja vastaanotossa Antti Ronkainen (28 kpl, 32%). Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä olivat joukkueen parhaimmistoa keskellä ja Sakari Mäkinen jatkoi hyvää noususuuntausta.

Virolta Rober Täht lämpeni ottelun edetessä (19/+4), kun taas Albert Hurt (19/+13) oli erittäin hyvä läpi ottelun.

Suomi pelasi kaksi ensimmäistä erää rauhallista ja kärsivällistä peliä, joka kertoi joukkueen eteenpäin menemisestä kovan harjoituakauden aikana. Kolmannessa erässä Viro petrasi ja etenkin sen loppuerä oli erinomaista niin hyökkäyksessä kuin vastaanotossakin. Varsinkin Robert Täht ja kentälle tullut Renee Teppan olivat vahvoja.

Suomen vastaanotto parani taas neljänteen erään, mutta hyökkäykseen asti se ei heijastunut. Viidennessä erässä Viro otti heti alkuun etumatkaa ja Suomen kiri ei aivan riittänyt.

Perjantaina joukkueet pelaavat vielä nelieräisen harjoitusottelun aamupäivällä.