Vihje SHL:n avauskierrokselle!

Ruotsin pääsarja SHL pyörähtää käyntiin tämän kauden osalta tänä iltana Saab Arenalla, kun kotijoukkue Linköping saa vieraakseen Djurgårdenin. Linköping on ollut vaikea vastustaja Djurgårdenille, jättäen tämän kolmessa edellisessä kohtaamisessa maaleitta ja voittanut ottelut musertavalla maalierolla 13-0!

Linköping sijoittui viime sesongin päätteeksi runkosarjassa sijalle 4. Pudotuspeleissä se sai ensin vastaansa HV-71:sen, joka jäi lopulta jalkoihin otteluvoitoin 4-2. Välierissä vastaan tuli kivenkova Skellefteå AIK ja kyyti oli kylmää. Linköping joutui toteamaan kahtena edelliskautena mestaruuden vieneen Skellefteån paremmaksi otteluvoitoin 4-1.
Liigatauon aikana joukkue pelasi 4 harjoitusottelua, sekä 4 Champions Hockey Leaguen ottelua, voittaen jokaisen. CHL:n samassa alkulohkossa pelasi sveitsiläinen Bern, sekä Helsingin IFK. Joukkueen pelaaminen oli yllättävänkin valmista ajankohta huomioon ottaen ja hieman kesäterässä olleet Bern ja HIFK olivat vaikeuksissa kovasti paineistaneen ja hyvällä jalalla liikkuneen Linköpingin kanssa. Illan ottelussa suurennuslasin alle kannattaa ottaa viime kaudella maalipörssin voittanut Broc Little, joka paukutti pelaamissaan 55 ottelussa hurjat 28 maalia.

Djurgården sijoittui viime kauden päätteeksi runkosarjassa sijalle 9. Eroa tämän illan vastustaja Linköpingiin kertyi 22 pistettä. Liigatauolla joukkue pelasi 5 harjoitusottelua ja Linköpingin tavoin se pelasi myös CHL:ää. Alkulohkossa joukkue kohtasi sveitsiläisen Zugin, sekä Tapparan. Zug oli lohkon heittopussi ja se ei tarjonnut kummoista tasonmittaria. Tapparaa vastaan joukkue hävisi ensimmäisen ottelun lukemin 2-4, mutta jälkimmäisen se onnistui voittamaan jatkoajan jälkeen 2-3. Täksi kaudeksi Djurgårdenin riveihin siirtynyt Tomi Sallinen on mielenkiintoinen seurattava illan kamppailussa. Viime kaudella Leksandin paidassa hän nimittäin iski upeat 19 maalia ja oli joukkueensa selvästi paras maalintekijä.

Linköping on pelillisesti, sekä tulosten valossa reilusti edellä illan vastustajaansa ja ehdottomasti suosikki ottelun voittajaksi. Kotiyleisön merkitystä ei myöskään sovi unohtaa, joten vaikeaa tulee olemaan vierasjoukkue Djurgårdenilla kaataa vahvassa vireessä olevaa kotijoukkuetta.

 

JÄÄKIEKKO

Linköping – Djurgården
Kello 20:00

Linköping @ 1.85 Unibet

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.