Scroll Top

Vihje lätkän harkkamatsiin!

Finland

Lappeenrannan Kisahalli herää taas eloon tänä iltana, kun SaiPa saa vastaansa revanssia hakemaan tulleen KalPan. Joukkueet kohtasivat perjantaina Kuopiossa, jolloin SaiPa nollasi KalPan lukemin 0-3.

SaiPa on esiintynyt harjoituspeleissä vakuuttavasti voittaen kaikki pelinsä. Se ei ole päästänyt maaliakaan, kolmea ensi kaudella liigaa pelaavaa joukkuetta vastaan. Ensin se pöllytti liiganousija KooKoota 0-6, sitten kaatui tämän illan vastustaja KalPa Kuopiossa lukemin 0-3 ja lauantaina oli Bluesin vuoro jäädä nollille lukemin 2-0.
Viime kauden päätteeksi joukkue koki muutaman merkittävän menetyksen, kun tähtihyökkääjä Dave Spina siirtyi TPS:ään ja puolustaja Brian Salcido lähti Saksaan Ingolstadt:n riveihin. Sisään on kuitenkin tullut kovia nimiä, kun puolustaja Brett Carson siirtyi Itävaltalaisesta Vienna Capitalsista, Jani Nieminen siirtyi Espoon Bluesista kirittämään Jussi Markkasta, sekä konkarihyökkääjä Petteri Nokelainen päätti palata kasvattajaseuraansa 10-vuoden tauon jälkeen.
Vahvistukset vaikuttavat harjoitusotteluiden perusteella olevan jälleen kerran loistavia hankintoja ja voidaan vain ihmetellä, että miten joukkueen Urheilujohtaja Antti Tuomenoksa vuosi toisensa jälkeen siinä onnistuu.

KalPa on pelannut varsin hyvin myös kolmessa harjoitusottelussaan, kun se ensiksi kaatoi viime vuoden mestarijoukkueen Oulun Kärpät, lukemin 2-1 voittolaukauskilpailun jälkeen. Seuraavassa ottelussa tuli nekkariin SaiPalta 0-3 ja viimeisimmässä ottelussa lauantaina, se kaatoi Vaasan Sportin lukemin 4-1.
Kuopiolaiset ovat heikentyneet kesän aikana rutkasti joka osa-alueella ja joukkue on myös nuorentunut. Hyökkäyksestä on lähtenyt ratkaisuvoimaa melkoisesti, kun Arttu Ilomäki, Michal Birner, Janne Kolehmainen, Tomas Kubalik sekä Jukka Voutilainen siirtyivät pois. Ainoa hyökkäykseen hankittu tasokas pelaaja on viime kaudella SaiPaa edustanyt Jesse Mankinen, joten mielenkiintoista nähdä, miten maalinteko joukkueelta luonnistuu, kun tosipelit alkavat. Puolustus nuorentui entisestään, kun kokenut Miika Koivisto siirtyi Lukkoon sekä Veli-Matti Vittasmäki Ilvekseen ja tilalle tuli ainoastaan 24-vuotias Santeri Lukka. Maalivahtiosasto on mielenkiintoinen, kun viime kauden lopussa melkoisessa liekissä ollut Andy Chiodo siirtyi kauden päätteeksi Itävaltaan ja kakkosveskariksi tulevalla kaudella nousee nuori Samu Perhonen.

SaiPa on joka osa-alueella reilusti edellä vastustajaansa ja nyt se saa tuekseen vielä äänekkään kotiyleisönkin, joten vaikka kyseessä onkin harjoitusottelu, niin SaiPa tulee pöllyttämään KalPan nuorta joukkuetta. Nähtäväksi toki jää, pystyvätkö he pitämään jälleen vastustajan nollilla.

JÄÄKIEKKO – YSTÄVYYSSOTTELU

SaiPa – KalPa
Kello 18:30

SaiPa @ 1.70 Unibet

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.