Scroll Top

Vihje käsipallon EM-finaaliin

Tänään Tele2 Arenalle Tukholmaan ahtautuu yli 22 000 ihmistä. Se on historian suurin katsojaluku käsipallon Euroopan mestaruus -kilpailuissa. Aiempi recordi jää unholaan kun halli täyttyy fanaattisista kroatialaisista ja espanjalaisista faneista. Kyseisissä maissa käsiksen kulttuuri on Suomea valovuoden edellä.

Embed from Getty Images

Finaalissa kohtaavat Espanja ja Kroatia. Espanja on voittanut EM-kultaa kolme kertaa ja on hallitseva Euroopan mestari. Kroatia on voittanut maailmanmestaruuden ja olympiakultaa viimeksi Ateenassa 2004, joka onkin heidän edellinen arvokisojen kultainen mitali. Espanja lähtee otteluun pienimuotoisena suosikkina mutta Kroatia tulee olemaan äärettömän hankala vastustaja.

Joukkueet kohtasivat alkupeleissä ja ottelu päättyi tasan 22-22. Vuosi sitten Kroatia oli parempi 19-23. Espanja on hävinnyt sitä edellisen kerran vuosi sitten lokakuussa Ranskalle. Kroatian viimeiset tappiot ovat Saksaa vastaan niinikään vuosi sitten lokakuussa, joten tänään on vastassa kaksi äärettömän kovaa joukkuetta.

Embed from Getty Images

Espanjan joukkueessa kullanarvoisia pelaajia on Alex Dujshebaev Dobichebaeva joka on tehnyt turnauksessa jo 35 maalia osumaprosentin ollessa 64%. Lisäksi Espanjan hyökkäyksestä löytyy Angel Fernandez Perez 32:llä maalillaan. Kroatian vastuunkantajat sen sijaan ovat Domagoj Duvnjak ja Igor Karacic.

Ottelusta tulee todella tasaväkinen taisto ja hallissa tulee olemaan mieletön meteli. Gee lähtee hakemaan Espanjan voittoa ja mestaruuden uusintaa.

KÄSIPALLO, EM-FINAALI

Espanja – Kroatia
Kello 17:30

Espanja -1.5 @ 2.00 William Hill
Panos: medium

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.