Venäjän Natalia Neprjajeva on voittanut Tour de Skin naisten kokonaiskilpailun

Tour de Ski

Päätösmatkalla Natalia Neprjajeva oli neljäs. Neprjajeva oli aikaisemmin saavuttanut kaksi kakkostilaa hiihtokiertueella. Ruotsin Ebba Andersson oli kokonaiskisan toinen. Norjan Heidi Weng sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Krista Pärmäkoski oli kokonaiskisassa paras suomalainen ollen kiertueen neljäs. Kerttu Niskanen oli viides.

Loppunousun nopeiten kipusi Heidi Weng. Toiseksi sijoittui päätösetapilla Ebba Andersson, joka jäi seitsemän sekuntia Wengistä. Kolmas oli päätöskisan yllättäjä Ranskan Delphine Claudel.

Embed from Getty Images

Päätösetapin ratkaisu nähtiin Alpe Cermisin rinteen juurella. Ebba Andersson ja Heidi Weng tekivät eroa pääjoukkoon heti loppunousun alussa. Kaksikko kasvatti tasaisesti eroa takana tulevaan pääryhmään. Kovimmat haastajat Neprijajeva ja Pärmäkoski putosivat kärjen vauhdista pian 7,5 kilometrin väliaikapisteen jälkeen.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena päätösmatkalla kuudes. Hän jäi kärjestä 59 sekuntia. Kerttu Niskanen oli päätösmatkalla kahdeksas, jääden Heidi Wengistä minuutin.

Muiden suomalaisten sijoitukset päätösmatkalla olivat: Johanna Matintalo 31:s ja Anne Kyllönen 23:s. Tourin lopputuloksissa Matintalo oli 14:s. Anne Kyllönen oli kiertueen lopputaulukossa 15:s.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.