Tuttu parivaljakko ratkaisee cupin mestaruuden bandyssa

Veiterä Akillee bandy jääpallo

Loppiaisena ratkaistaan tämän vuoden jääpallon Suomen Cupin kohtalo kun Porvoon Akilles saa vastaansa Lappeenrannan Veiterän.

Joukkueet ovat olleet vastakkain cupfinaalissa myös kolmena edellisenä vuonna ja yhtä monta kertaa Akilles on selviytynyt koitoksesta voittajana (tulokset 3-2, 3-2, 6-1). Miten käy tänä vuonna?

Ottelu Porvoon Pallokentällä alkaa klo 17.00. Tämän hetken tiedon mukaan ottelu voidaan pelata yleisön edessä mutta tilanne eri alueiden rajoitusten suhteen elää päivittäin, joten kannattaa seurata liiton ja seurojen tiedotusta tilanteesta.
– Maskisuositus on edelleen voimassa ja tulemme myös tarkistamaan koronapassit kaikilta kentälle saapuvilta. Toivomme että yleisö saapuu ajoissa paikalle ettei turhaan synny ruuhkia porteilla ja kaikki pystyvät näin noudattamaan etäisyyksiä, myös jonoissa, Akilleen jääpallojaoston varapuheenjohtaja Niklas Skog sanoo.

Akilles on voittanut kaksi Suomen mestaruutta ja kolme cupin mestaruutta kolmen viime vuoden aikana, mutta iso osa mestaruuspytyistä on nostettu tyhjille katsomoille. Tämä on siis pitkään aikaan ensimmäinen loppuottelu joka pelataan yleisön edessä ja tämän luulisi myös saavan ihmiset liikkeelle.

Kotijoukkue Akilleellle Suomen cupin finaali on kolmas ottelu viiden päivän sisään. Valmentaja Jari Hyttisen mukaan tämän taakse ei voi piiloutua.

– Yritimme säästää energiaa sunnuntain WP 35-ottelussa ja vaikka tiistain vierasottelu Narukerää vastaan varmasti on tiukka koitos niin voimia on kyllä varastossa vielä torstaille.

– Koko joulukuu on meille ollut tosi rikkonainen harjoitusten kannalta joten yksi ylimääräinen kova peli palvelee meitä tässä vaiheessa tosi hyvin. Cupin finaalissa pyritään tekemään kaikki mahdollisimman hyvin ja katsotaan torstaina mihin se riittää. Hyttinen sanoo.

Akilleen valmentaja on iloinen siitä, että cupin mestaruus ratkaistaan yleisön edessä ja kollega Tero Nieminen Veiterästä on samaa mieltä.

– Onhan yleisön edessä aina mukavampi pelata ja Lappeenrannasta lähtee varmasti fanibussi kohti Porvoota mikäli tilanne sen sallii, sanoo Nieminen.
Veiterä on tällä kaudella kulkenut voitosta voittoon Bandyliigassa. Mihin tämän kauden menestys perustuu?

– Olemme ehkä tehneet pieniä muutoksia puolustussuunnan pelaamiseen ja löytäneet meille hyvän ja kompaktin tavan pelata. Olemme myös saaneet onnistumisia laajalla rintamalla ja onnistumisten myötä myös itseluottamus on kasvanut
Bandyliigassa joukkueet ovat tällä hetkellä peräkkäin sijoilla yksi (Veiterä) ja kaksi (Akilles). Joukkueet ovat sarjassa kohdanneet kertaalleen ja tuossa koitoksessa Veiterä oli kotiluolassaan parempi lukemin 7-5.

Kuva: Janne Ekman

– Meiltä ehjä ja hyvä peli ja vastaavaa suoritusta lähdemme hakemaan cupin finaalissa, sanoo Tero Nieminen.

– Meiltä pelin alku oli katastrofaalinen, mutta loppupeli oli mielestäni meidän selvää hallintaa. Siinä suhteessa en ole huolissani meidän iskukyvystä, sanoo puolestaan Jari Hyttinen.

Kotijoukkueen ja koko Bandyliigan tehokkain pelaaja on ollut Akilleen Denis Sadakov 26 pisteellä (18+8). Pisteen päässä vaanii kuitenkin Veiterän Tuomas Liukkonen (16+9) joten cupin finaali saattaa ratketa tämän kaksikon torstaipäivän kuntoon.

Akilleen seuraavaksi parhaat pistenikkarit löytyvät kolmikosta Iisakki Kaivola (13+3), Matti Vainio (3+11) ja Kasperi Hirvonen (3+11). Veiterässä tehoista on puolestaan vastannut Liukkosen ohessa nelikko Tuukka Loikkanen (13+5), Tero Liimatainen (10+7), Samppa Äikäs (9+7) sekä Joonas Peuhkuri (4+10).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.