Veiterä-Akatemia LUT-yliopistoon ja LAB-ammattikorkeakouluun

Jääpalloseura Lappeenrannan Veiterä on solminut yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa Veiterän edustusjoukkueen sekä P21-ikäluokan pelaajille tilaisuuden opiskella maksutta LUT-korkeakoulujen avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun kursseja. Opinnot toteutetaan Veiterä-Akatemian alaisuudessa.

Yhteistyösopimus on uusi avaus suomalaisessa jääpallotoiminnassa. Veiterä-Akatemiassa Veiterän pelaajille tarjoutuu mahdollisuus suorittaa LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kursseja samoista opintokokonaisuuksista kuin yliopiston ja ammattikorkeakoulun pääaineopiskelijoilla.

Näin LUT-korkeakoulut tukee Veiterän tavoitetta saada Lappeenrantaan nuoria, lahjakkaita pelaajia, joilla on motivaatioita yhdistää sekä tavoitteellinen jääpalloura että korkeakouluopinnot.

Veiterä-Akatemiassa pelaajalla on mahdollisuus jatkaa opintojaan joko LUT-yliopistossa tai LAB-ammattikorkeakoulussa, kun eri opintojaksoista koostuva opintokokonaisuus on suoritettu avoimen puolella. Kokonaisuudet ovat laajuudeltaan oppiaineesta riippuen 30–60 opintopistettä.

”LUT-korkeakouluille on tärkeää tukea tavoitteellisia nuoriaomalla polullaan niin opiskelujen kuin urheilun parissa”, LUT-yliopiston rehtori ja LAB-ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Juha-Matti Saksa toteaa.
”Toivomme, että alkavan yhteistyön tuloksena saamme yliopistolle ja ammattikorkeaan hyviä opiskelijoita – ja samalla Veiterälle tulevaisuuden tekijöitä, jääpallon trailblazereitä.”

Veiterän pj. Martti Tepponen kertoo, että Lappeenrannalle tärkeät LUT-yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu ja Veiterä saavat yhteistyön kautta piiriinsä motivoituneita nuoria, jotka tekevät tavoitteellisesti töitä kehittymisensä eteen:

”Veiterä-Akatemia tukee myös seuran tavoitteita kehittyä kansainvälisesti ja LUT on tunnettu asemastaan kansainvälisenä opinahjona. Tämä avaa myös Veiterälle uusia mahdollisuuksia kehittää omaa toimintaansa.”

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.