Jokereiden vieraskiertue päättyy Traktoria vastaan

Jokerit päättää neljän ottelun vieraskiertueensa tänään Traktor Tsheljabinskiä vastaan klo 16.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Janis Kalnins on torjuntavuorossa.

Kolme pistettä kolmesta pelistä Kiinasta ja Venäjän kaukoidästä ottanut Jokerit janoaa paluuta voittokantaan tiistain ottelussa. Kalnins torjui voiton Kunlun Red Staria vastaan viime keskiviikkona ja palaa nyt tolppien väliin kahden ottelun tauon jälkeen.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Teemu Eronen ja Aleksi Halme palaavat myös riviin yhden pelin huilin jälkeen. Sivuun jäävät Eemeli Räsänen ja Mika Niemi. Myös ketjuihin tehdään pieniä viilauksia. Loukkaantumisten vuoksi tänään eivät pelaa Saku Mäenalanen, Steve Moses ja Nicklas Jensen.

Jokereiden ja Traktorin viime vuosien keskinäisistä kohtaamisista löytyy erikoinen tilastokummallisuus, sillä tsheljabinskiläisryhmä ei ole neljään viime otteluun tehnyt maalia helsinkiläisten verkkoon. Jokerit on voittanut ottelut luvuin 3-0, 3-0, 8-0 ja viimeisimmän 1-0. Edellisen kerran Traktor onnistui maalinteossa helsinkiläisiä vastaan 1.12.2016 eli reilut 293 peliminuuttia sitten. Jokerit on voittanut keskinäiset kohtaamiset KHL:ssä 8-1.

Traktorin kauden ensimmäinen puolikas ei ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä sijoitus on itäisen konferenssin viimeinen ja päävalmentaja Peteris Skudra sai jättää pestinsä pari viikkoa sitten. Tilalle tuli suomalaisille tuttu Vladimir Jurzinov junior ja maalivahtivalmentajaksi Jokereissakin viime kaudella työskennellyt Ari Moisanen. Kaukalon puolella Traktoriin suomalaisväriä tuo puolustaja Jesse Virtanen.

Maajoukkuetauon jälkeen Traktor on hävinnyt kaikki kolme peliään, mutta myös vastustajat ovat olleet idän parhaasta päästä. Metallurg, Ak Bars ja Avtomobilist ovat kurittaneet Tsheljabinskin ylpeyttä, joka tunnetaan erinomaisesta kasvatustyöstään ja on yksi venäläisen jääkiekkoilun parhaita hautomoita.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 72 Aleksi Halme
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.