Vegas Golden Knights nuiji Ville Husson maaliltaan vaihtoon – kolme maalia kahdessa minuutissa ja maali miinuskulmasta

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

St. Louis Bluesin maalivahti Ville Hussolla ei ollut elämänsä ilta Vegasia vastaan pelatussa ottelussa. Husso joutui antautumaan kahdesti ensimmäisessä erässä, kun Tomas Nosek ja Alec Martin iskivät maalit. St. Louis Blues kavensi kuitenkin tilanteen ensimmäisen erän lopussa lukemiksi 1-2.

Toisessa erässä Vegas teki kolme maalia kahdessa minuutissa. Jonathan Marchessaultin miinuskulmasta upottama viides maali oli viimeinen niitti St. Louisin valmennusjohdolle ja Husso joutui antamaan paikkansa Jordan Binningtonille.

Husso torjui ottelussa 14 kertaa. Vegas voitti ottelun lopulta 6-1. Tappio oli St. Louisille seitsemäs peräkkäinen.

Colorado Avalanche ja Minnesota Wild pelasivat runsasmaalisen ottelun, jonka vierasjoukkue Colorado voitti maalein 4-5. Colorado on pelannut nyt 15 tappiotonta peliä putkeen.

Minnesota johti ottelua ensimmäisen erän päätyttyä 1–0, mutta Colorado onnistui laukomaan kiekon maaliin toisessa erässä neljä kertaa. Kolmannen erän loppupuolella Minnesota pääsi maalin päähän kahdella ylivoimaosumallaan, mutta ei pystynyt enää kirimään tasoihin.

Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen syötti voittomaaliksi jääneen 5–4-osuman ylivoimalla. Maalin teki Gabriel Landeskog.

Montreal Canadiens voitti kotikaukalossaan Edmonton Oilersin, kun jatkoajalle venynyt ottelu päättyi maalein 3–2.

Edmonton johti ottelua kolmannen erän alkuun asti. Edmontonin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi nappasi syöttöpisteen toisessa erässä tehdystä 2–0-maalista.

Montreal kiri kuitenkin kolmannessa erässä, ja nousi tasoihin ensimmäisen reilun viiden minuutin aikana. Jatkoajalla ratkaisumaalin teki Eric Staal, joka debytoi joukkueen riveissä.