Valta vaihtui suomalaisessa CS:GO-skenessä: HAVU syrjäytti ENCEn maailmanlistalla

Lähes kaksi vuotta parhaan suomalaisen Counter-Strike-joukkueen viittaa kantanut ENCE on pudonnut nyt toiseksi parhaaksi suomalaisjoukkueeksi. Päivittyneellä HLTV:n maailmanlistalla ENCEn nokitti HAVU Gaming.

Eetu “sAw” Saha toimii HAVUn pelinsisäisenä johtajana. Kuva: DreamHack

HAVU kohenteli asemiaan maailmanlistalla peräti kuuden pykälän verran. Joukkue sijoittui viime viikonloppuna päättyneessä Flashpoint-turnauksessa komeasti kolmannelle sijalle, joka takasi HAVUlle 100 000 dollaria palkintorahaa ja roimasti HLTV-pisteitä. HAVU onnistui voittamaan kyseisessä turnauksessa muun muassa MAD Lionsin, Gen.G:n sekä Cloud9:n.

Tuoreen listapäivityksen jälkeen HAVUlla on nyt kasassa 120 pistettä, mikä oikeuttaa sijaan 21. Toisen suomalaisjoukkueen ENCEn sijoitus puolestaan pysyi muuttumattomana, joten joukkue löytyy edelleen sijalta 24. Kyseessä on ensimmäinen kerta lähes kahteen vuoteen, kun ENCE ei ole parhaiten sijoitettu suomalaisjoukkue HLTV:n listalla.

Viime kesänä ENCE oli parhaimmillaan maailmanlistan toisella sijalla, mutta syksyllä tapahtuneen rosterimuutoksen jälkeen pudotusta on tullut rajusti. Miikka “suNny” Kempin tulon jälkeen ENCE on onnistunut lunastamaan ainoastaan yhden finaalipaikan pelaamissaan turnauksissa.

HAVUn CS:GO-joukkue ei ole sen sijaan vielä aiemmin sen historian aikana ollut yhtä korkealla sijalla. Maanantaina päivittyneellä maailmanlistalla HAVU oli eniten osakkeitaan nostanut joukkue kuudella pykälällään. Toiseksi kovimman nousun teki Cloud9, jonka sijoitus kohosi kolmella pykälällä.

Embed from Getty Images

Aleksi “allu” Jallin johtaman ENCEn pelisuoritukset ovat olleet kehnoja.

Suomalaista osaamista maailmalla edustaa myös Jesse “zehN” Linjala, jonka joukkueena toimiva GODSENT nousi sijalle 18. Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG puolestaan pysyi sijalla 14.

Koko listan kärjessä jatkaa ukrainalaisorganisaatio Natus Vincere. Kolmen kärjen täydentävät Astralis sekä Fnatic.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.