Lupaava CS:GO-talentti Elias “Jamppi” Olkkonen liittyy ENCEn vahvuuteen: “Tähän mahdollisuuteen oli tarrattava kiinni”

Suomen menestynein Counter-Strike-joukkue ENCE on vahvistanut rivejään 18-vuotiaalla Elias “Jamppi” Olkkosella. Seura kertoo tiedotteessaan, että Olkkonen on allekirjoittanut organisaation kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. 

Kuva: Stephanie Lindgren/DreamHack

Olkkonen tulee liittymään ENCEen nykyisten pelaajien jatkoksi, joten joukkue kilpailee tästä eteenpäin kuuden pelaajan rosterilla.

18-vuotiaan talentin uraa on varjostanut pelijulkaisija Valvelta saama elinikäinen pelikielto Major-arvoturnauksiin, joten hän ei voi edustaa ENCEä Valven järjestämissä turnauksissa. Olkkonen on taustaryhmineen hakenut Valvelta pelikiellon kumoamista sekä rahallista korvausta.

Keskiviikkona alkaviin Major-karsintoihin ENCE osallistuu ilman Olkkosta, mutta CS-lupauksen debyytti tulee tapahtumaan huhtikuun lopussa Elisa Invitational -turnauksessa. Tuolloin Sami “xseveN” Laasanen siirtyy kuudenneksi pelaajaksi.

Edellisen kerran Olkkonen pelasi kilpailullisella tasolla joulukuussa, jolloin hän edusti SJ Gamingia. Pelikiellon tullessa ilmi seura kuitenkin päätti penkittää Olkkosen, vaikka hän oli tilastojen valossa joukkueen tasaisin suorittaja.

ENCE hakee Olkkosesta piristysruisketta nykyiseen tilanteeseen, jossa joukkueen tulokset ovat olleet ailahtelevia jo pidemmän aikaa. Lisäksi ENCEn toimitusjohtaja Niklas Ojalainen uskoo, että siirto vähentää joukkueen henkistä taakkaa.

– Edelliset kuukaudet ovat olleet kivikkoisia, joka on vaikuttanut pelaajiin henkisesti ja sen myötä myös tuloksiin. Muutoksia oli tehtävä ja Eliaksen tuominen joukkueeseen oli mahdollisuus, johon oli tarrattava kiinni. Hän ansaitsee mahdollisuuden näyttää kykynsä maailmalle.

Sami “xseveN” Laasasen rooli joukkueen aktiivisessa kokoonpanossa on jatkossa pienempi. Kuva: HLTV

Olkkonen on tullut tunnetuksi ennen kaikkea huimista suorituksistaan tarkkuuskiväärillä, mutta ENCEn valmentajan Slaava “Twista” Räsäsen mukaan hän ei tule viemään AWP-pelaajan paikkaa Aleksi “allu” Jallilta.

– Olkkosen liittyminen avaa mahdollisuuksia peliimme ja varmasti tullaan näkemään tilanteita, jossa pelaamme kahdella tarkkuuskiväärillä samanaikaisesti. Aiomme antaa Jampille vapaat kädet toteuttamisen suhteen, koska hän on vasta nuori pelaaja ja pelaa omalla tyylillään.

Videolla, jossa Räsänen sekä Ojalainen avaavat siirron taustoja, Miikka “suNny” Kemppi puolestaan vahvistaa siirtyvänsä joukkueen pelinjohtajaksi. Kemppi ottaa pelinjohtajan paikan Jallilta, joka pääsee nyt takaisin siihen rooliin, joka tuotti menestystä viime vuonna Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtaessa peliä.

ENCEn kokoonpano:

Aleksi “allu” Jalli

Jere “sergej” Salo

Jani “Aerial” Jussila

Miikka “suNny” Kemppi

Sami “xseveN” Laasanen

Elias “Jamppi” Olkkonen

Tulevat turnaukset:

22.4. Road to Rio

30.4. Elisa Invitational

19.5. DreamHack Masters Spring

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.