Valioliigassa tänään todellinen huippumatsi kun Manchester United ja Arsenal kohtaavat toisensa – Lue ottelun ennakko

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelataan tänään peräti neljä kamppailua. Päivä alkaa Aston Villan ja Southamptonin välisellä kohtaamisella. Alkuiltapäivästä kauden odotetunlaisesti aloittanut Newcastle saa vastaansa kauden loistavasti aloittaneen Evertonin, joka on sarjassa peräti toisena. Joukkueen avaustappio tuli juuri viime kierroksella, joten latausta pitäisi joukkueen sisällä olla. Aivan loppuillasta kohtaavat Tottenham ja Brighton, mutta siinä välissä pelataan päivän ehdoton huippuottelu Manchester United vs Arsenal, joka alkaa klo 18:30 ja tuohon kamppailuun Gee pureutuu oikein kunnolla.

Ennakko illan huippuotteluun

Manchester United

Manchesteriläisten alkukausi on ollut heikko ja se on sarjassa vasta sijalla 15, mutta pienenä osa syynä tuohon on se, että joukkue on pelannut lähes kaikkia muita joukkueita yhden ottelun vähemmän ja joitain, jopa kaksi, mutta se ei silti poista sitä, että aivan kauden alku oli todella heikko. Ikinä ei saisi sanoa, että tappio tuli hyvään aikaan, sillä koskaan ei pidä tyytyä häviöön, mutta murskatappio kotona Tottenhamille maalein 1-6 oli iso herätys joukkueelle. 

Tuon kamppailun jälkeen joukkue on pelannut neljä ottelua, joista saldona kolme voittoa ja yksi tasapeli. Esimerkiksi Mestareiden liigan joukkue aloitti paremmin kuin moni osasi odottaa. Se aloitti voittamalla ensiksi vieraissa viime kauden finalistin PSG:n 1-2 ja tämän viikon keskiviikkona se murskasi kotona kovan saksalaisryhmän RB Leipzigin maalein 5-0. Ottelussa säväytti varsinkin se, että Marcus Rashford aloitti vaihdossa, mutta sitten, kun hän tuli kentälle teki mies noin puoleen tuntiin hattutempun.

Embed from Getty Images

Unitedin puolustuspeli on myös parantunut sitten aivan kauden ensimmäisten otteluiden, joka on hyvä signaali koko joukkueelle. ManU:lla on alla kaksi nollapeliä ja muutenkin kolmeen viime peliin on mennyt vain yksi maali omiin. Toki iso kiitos kuuluu myös puolustuksen takana pelaavalla maalivahti David de Gea:lle, joka ottaa käytännöstä ottelusta riippumatta vähintään sen 2-3 huipputorjuntaa. Lisäksi osa on puhunut joukkueen toppariparista, että onko se riittävä. Victor Lindelöf, joka pelaa seurassa nyt neljättä kauttaan sekä seurassa puolestaan toista kauttaan pelaava Englannin maajoukkuemies Harry Maguire ovat kahdestaan aivan riittävä topparipari. Mielenkiintoista tänään nähdä tekeekö laitapuolustaja Aaron Wan-Bissaka yhtä paljon nousuja kuin niin sanotussa normi pelissä. 

Embed from Getty Images

Mielenkiintoista on myös seurata mikä on manageri Ole Gunnar Solskjærin peluutus illan tärkeään otteluun, sillä esimerkiksi Mestareiden liigan matsissa oli hieman yllättäen vaihdossa esimerkiksi Bruno Fernandes, Marcus Rashford ja Scott McTominay. Koko kolmikko kyllä tuli toisella puoliajalla kentälle, mutta iso varmasti oli myös, että norjalainen ajatteli peluuttamisellaan myös tätä tärkeää Arsenal matsia. Jännä myös seurata pääseekö keskiviikon ottelussa avauksessa ollut ja voittomaalin tehnyt 19-vuotias Mason Greenwood  jatkamaan avauksessa vai tuleeko vasta vaihdosta sisään. Nuorukaisen taitoa ja erittäin painavaa laukausta saatiin ihastella jo viime kaudella, joten eiköhän peliaika kauden edetessä lisäänny.

 

Arsenal

Siinä missä kotijoukkue aloitti kauden alavireisesti niin Arsenalilla on mennyt juuri päin vastoin. Arsenal aloitti kauden hyvin kahdella voitolla ja Eurooppa liigassa on myös kulkenut mukavasti, mutta viime aikoina on sitten Valioliigan puolella ruvennut tökkimään. Neljästä 

viime ottelusta joukkue on hävinnyt peräti kolme ja voittanut vain yhden. Kahdessa edellisessä Valioliiga -ottelussa joukkue on jäänyt vieläpä maaleitta, joten tämän päivän ottelu on Arsenalille jo pelkästään henkisellä puolella todella tärkeä, mutta joukkueella on materiaalin puolesta hyvät edellytykset kaataa United vieraissa.

Embed from Getty Images

Hyökkääjistä kovimmassa vireessä on alkukaudesta ollut ehkä hieman yllättäen ranskalainen Alexandre Lacazette, joka on tehnyt joukkueen maaleista lähes puolet, sillä ranskalainen on tehnyt viidessä ottelussa peräti kolme maalia. Silti vaarallisin hyökkääjä on kahdella viime kaudella peräti 44 maalia tehnyt  Pierre-Emerick Aubameyang. Vaikka gabonilaisen alkukausi onkin ollut nihkeä on mies silti erittäin vaarallinen ja voi ratkaista ottelun siitä yhdestä paikasta, jonka mies ottelussa saa.

Arsenalin puolustus on toiminut yllättävän hyvin ja se on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja heti yllättäjä Aston Villan jälkeen. Kuudessa pelissä omiin on mennyt seitsemän maalia, joka ei ole hirveästi. Vaikka joukkue onkin kokenut viime aikoina tappioita niin puolustus on kuitenkin pelannut hyvin. Arsenal on päästänyt edellisen kerran kaksi maalia omiin kaikki kilpailut mukaan lukien syyskuun lopussa, kun tykkimiehet hävisivät Valioliigassa Liverpoolille 3-1, joten ainakaan alakerran suhteen ei pitäisi olla huolta. Lisäksi pitää myös kehua saksalaismaalivahti  Bernd Lenoa, joka on lähes kaudesta toiseen parantanut otteitaan ja voisi, jopa sanoa, että mies pelaa tällä hetkellä parasta aikaansa Arsenalissa.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.