Scroll Top

Classic ratkaisi viimeisellä kympillä ja jatkaa F-liigan loppuotteluihin

Salibandy3

Classic eteni ensimmäisenä joukkueena F-liigan miesten loppuotteluihin, kun se kaatoi Nokian KrP:n sen kotikaukalossa 4-2 ja vei ottelusarjan samoin 4-2. TPS:n pudottua puolivälierissä tulos tarkoittaa, että kumpikaan viime kevään finalisti ei pelaa tänä vuonna mestaruudesta.

Maaleja nähtiin vasta pelin toisella puolikkaalla, kun ensin upposi kaukaa Classicin Adam Hemerkan laukaus ja sitten puolustajasta suuntaa muuttaen KrP-kapteeni Joona Rantalan kiskaisu. Päätöserän puolivälissä Joona Rantala sai sijoittaa paraatipaikalta joukkueensa johtoon Classicin puolustuksen auettua kuin meri Mooseksen edessä, mutta Classic otti otteen ja sen painostus tuotti myös tulosta. Kovaa raataneen KrP:n jouduttua alivoimalle Oskari Heikkilä pommitti Nico Salon poikkisyötöstä tasoituksen, ja seuraavassa vaihdossa oli nokialaisilla isosti epäonnea. Avainhyökkääjä Joonatan Kovasen jäätyä olkapäänsä loukanneena hyökkäyspäähän makaamaan Aaro Helin purjehti maalille ja uitti pallon ohi KrP-vahti Miro Tuomalan. Lopullisen niitin liidätti sitten puolitoista minuuttia ennen loppua tyhjiin Ville Lastikka, kun kotijoukkueen pyöritys oli lipsahtanut harhasyötöksi.

Tiistaina Espoossa on loppuottelupaikka katkolla Oilersille, joka johtaa sarjaa Westend Indiansia vastaan 3-2.

Vierasvoitot jatkuivat F-liigan naisten loppuottelusarjassa, kun TPS siirtyi 2–1-johtoon kaatamalla Classicin sen kotikaukalossa 4-1.

Illan avausmaali nähtiin vasta pelin puolivälissä, kun viime ottelun tehokaksikko Veera Vilenius ja Suvi Hämäläinen rakensi Classicin johto-osuman. Vastausta ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kauan: TPS-kapteeni Jenna Saario laukoi pelin tasoihin ja iski jo kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin uudelleen siirtäen hyökkäyspään pallonriiston jälkeen hallitsevan mestarin johtoon. TPS:n kolmannen ohjasi päätöserän puolivälissä ylivoimalla maalin edestä joukkueensa kevään ykköspelaaja Meri-Helmi Höynälä. Tutut nimet olivat asialla myös neljä minuuttia ennen loppusummeria Höynälän osuessa Jenna Saarion syötöstä tyhjiin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.