U18 Pikkuleijonat jo toiseen voittoon

Pikkuleijonat U18

Suomen alle 18-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue on ottanut jo toisen voittonsa nuorten MM-turnauksessa Texasissa. Pikkuleijonat kukisti Tshekin viime hetken maalillaan lukemin 6–5.

Tshekki johti avauserän jälkeen peliä 2–1, mutta toisessa erässä lukemat oli jo 3–3:een. Tshekki karkasi kolmannen erän alussa kuitenkin 5–3-johtoon, joten Suomella tuli kiire edes tasapeliin.

Suomi aloitti kirinsä, kun peliaikaa oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia. Samu Tuomaala kavensi lukemat ylivoimalla 4–5:een ja neljä minuuttia myöhemmin Samu Salminen niin ikään ylivoimalla tasan 5–5:een.

Jäähyt koituivat lopulta Tshekin kohtaloksi, sillä Suomi pääsi pelaamaan myös ottelun viimeiset 80 sekuntia ylivoimalla. Samu Tuomaala laukoi 6–5-voittomaalin ajassa 59.41 Ville Koivusen esityöstä.

Pikkuleijonat voitti MM-kisojen avausottelussa Venäjän. Suomen alkulohkon ottelut jatkuvat vappupäivänä Saksaa vastaan