NHL:ssä suomalaisten osalta hiljainen kierros

Änäri2 Jääkiekko NHL

Vancouver Canucksissa pelaava suomalaispuolustaja Olli Juolevi merkkautti NHL-uransa ensimmäisen syöttöpisteensä, kun Vancouver hävisi Ottawa Senatorsille maalein 6–3.

Ottawa teki toisessa erässä neljä maalia, joihin Vancouver pystyi vastaamaan kahdella osumalla.

Juolevin, 22, syöttö johti joukkueen ensimmäiseen maaliin, jonka löi verkkoon Tyler Myers. Juolevilla oli jo aiemmin pistetilillään kaksi maalia kuluvalta kaudelta.

Yön NHL-kierros oli suomalaisittain vaisu. Juolevin syöttöpiste oli kierroksen ainut suomalaispiste, vaikka otteluja pelattiin seitsemän. Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen esitti vahvoja otteita ja päästi vain yhden maalin, kun Oilers voitti vieraskaukalossa Winnipeg Jetsin 3–1. Koskinen venyi kiekon eteen 29 kertaa.

St. Louis Blues voitti vieraissa Minnesota Wildin 4–3 ottamalla kolmannessa erässä kolmen maalin kirin. Bluesin ja Wildin kohtaamisessa jäällä oli vajaan kuudentoista minuutin ajan myös Bluesin suomalaispuolustaja Niko Mikkola, joka jäi kuitenkin tehopisteittä.

Ottelun parhaaksi maalintekijäksi nousi St. Louisin kanadalaishyökkääjä Mike Hoffman, joka teki kaksi maalia.

Montreal Canadiens otti kotijäällä takkiinsa, kun Toronto Maple Leafs kuritti montrealilaisia 4–1. Montrealin ainoan maalin teki toisessa erässä kanadalaishyökkääjä Nick Suzuki.

Montrealin suomalaishyökkääjätkin pääsivät jäälle. Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia olivat kumpikin pelissä yhteensä vajaan 16 ja puolen minuutin ajan. Artturi Lehkoselle peliaikaa sen sijaan kertyi kaksi minuuttia Kotkaniemeä ja Armiaa vähemmän.

Kolmikko lähti jäältä saamatta yhtäkään syöttöpistettä.

Toronton Auston Matthews iski jo kauden 25. osumansa ja jatkaa liigan maalipörssin kärjessä.

Läntisen divisioonan kärkiottelussa Vegas Golden Knights jyräsi Colorado Avalanchen 5–2 ja otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa.