Tuomas Sammelvuo jatkaa kovaa tuloksentekoa Venäjän maajoukkueessa – Nyt mies luotsasi Venäjän Tokion 2020 olympialaisin

Tuomas Sammelvuo jatkaa vahvoja näyttöjään Venäjän miesten lentopallmaajoukkueenperämimessä. V-loppuna joukkue varmisti paikkansa Tokion ensi vuoden olympialaisiin ja tapa, jolla Venäjä paikkansa otti ei jättänyt kenellekkään epäselvää, etteikö joukkue kisoihin kuuluisi. 

Venäjä lähti kotiturnaukseen suosikkina, mutta vastassa oli muun muassa edellisissä Rion olympialaisissa puolivälieriin yltänyt Iran, Kuuba sekä ennakkoon heikoimmaksi povattu Meksiko. 

Embed from Getty Images

Sammelvuon johtama Venäjä aloitti kotiyleisön edessä vakuuttavasti murjomalla Meksikon aivan pystyyn erin 3-0 eikä vastustaja tehnyt ottelussa kuin reilut 40 pistettä. Sama sävel oli seuraavassa kamppailussa Kuubaa vastaan vaikka ottelu olikin pisteiden valossa tiukempi niin joukkue hoiti tuon ottelun vakuuttavasti myös erin 3-0, joten ratkaisu venyi sunnuntain tärkeään Iran otteluun, sillä myös iranilaiset olivat voittaneet kaksi ensimmäistä otteluaan, toki menettäen kaksi erää Kuuballa.

Itänaapurimme kesti painetilansa hyvin ja erityisesti avauserä olikin Sammelvuon johtaman joukkueen hallintaa voittaen sen 25-19. Kaksi seuraa oli kuitenkin tiukempaa pelaamista, mutta ratkaisupalloissa Venäjä oli vahvempi kuin Iran ja voitti toisen sekä kolmannen erän lukemin 25-23 ja koko ottelun siis suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0.

Embed from Getty Images

Sammelvuo on saanut Venäjän pelaamaan todella hyvää lentopalloa kesän aikana ja olympiapaikan lisäksi joukkue voitti heinäkuussa todella tasokkaan Nations League -turnauksen, jossa Sammelvuo peluutti kaiken lisäksi niin sanottua heikompaa joukkuetta, kun osa avainpelaajista sai huilivuoron turnuksesta oympiakarsintaa silmällä pitäen. Pitää kuitenkin muistaa, että, että vaikka Sammelvuo laittaisi avauskuusikkoon niin sanottuja b-luokan miehiä ei joukkueen kokoonpanossa juuri heikennystä tapahtuisi.

Sammelvuon johtaman Venäjän joukkueen seuraava suuri tavoite on puolustaa Euroopan mestaruutta Sloveniassa syyskuussa, jossa se kohtaa alkulohkossa muun muassa koko kesän rämpineen Suomen.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi.