Red Bull päätyi radikaaliin ratkaisuun – Pierre Gasly siirtyy sivuun, tilalle Toro Rosson tulokaskuljettaja

Embed from Getty Images

Formula 1 -talli Red Bull on antanut lähtöpassit heikon kauden ajaneelle Pierre Gaslylle. Ranskalaisen tilalle astuu kesätauon jälkeen Alexander Albon, joka on ajanut tulokaskauttaan Toro Rosson riveissä.

Gasly on kuljettajien MM-sarjassa vasta kuudennella sijalla, kun vastaavasti tallitoveri Max Verstappen on kerännyt kolmanneksi eniten pisteitä. Gasly palaa loppukauden ajaksi Toro Rossolle, jossa hän kisasi vielä viime kaudella.

Albonin debyyttikausi on puolestaan ollut onnistunut, sillä englantilais-thaimaalainen on kerännyt viisi pistesijaa. Paras tulos tuli Saksan GP:stä, jossa Albon ylitti maaliviivan kuudentena.

Red Bullin tiedottaminen kuljettajatilanteen suhteen on ollut hieman ristiriitaista, sillä ennen kesätaukoa tallipäällikkö Christian Horner vielä vakuutti, että Gasly tulisi ajamaan kauden loppuun tallin väreissä.

– Arvioimme loppukauden ajan Alexin suorituksia tehdäksemme päätöksen, kuka ajaa Maxin rinnalla kaudella 2020, tiedotti Red Bull maanantaina.

F1-kautta on jäljellä vielä yhdeksän kilpailua. Albon ja Gasly tulevat ajamaan uusissa talleissaan jo elo-syyskuun vaihteessa käytävässä Belgian osakilpailussa.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi.