TPS:n voittoputki katkesi Espoossa – Oilers taituroi kaksinumeroiset

TPS:n kymmenen ottelun voittoputki F-liigan miesten sarjassa katkesi tänään Espoossa, kun vahvasti latautunut Oilers kukisti turkulaiset selvin numeroin 11-6. Uransa 300. runkosarjapisteen kirjauttanut Tuomas Iiskola syötti Öljymiesten maaleista neljä.

Oilers shokeerasi vieraat tyhjille katsomoille pelatussa ottelussa heti alussa karkaamalla 13 minuutissa kolmen maalin johtoon, mutta pelille herättyään oli TPS yhtä terävänä. Niinpä erätauolle mentiin espoolaisten niukassa 4–3-johdossa. Toisessa erässä näytti kaukalossa terävästi sinkoillut Oilers kuitenkin olevan yhtä aikaa kaikkialla, ja se pääsi heti hyökkäyspäässä pallonriistoihin, jotka jalosti parilla syötöllä maaleiksi. Oilersin seitsemännessä osumassa pallo kiersi kuin narussa koko viisikon ennen kuin Justus Kainulainen sivalsi sen verkkoon. Päätösjakson alkuun Jesperi Lindfors laukoi turkulaispuolustajan kautta tilanteeksi jo 9-4, minkä jälkeen meno tasoittui. TPS pääsi kaventamaan kahdesti, mutta vastaavasti linkosivat Öljymiehet pallon kahdesti turkulaisten tyhjään verkkoon.

– Oltiin tänään valmiita, Classic-tappion jälkeen oli hampaankolossa ja haluttiin näyttää, tänään 300. runkosarjapisteensä merkkauttanut Tuomas Iiskola sanoi VeikkausTV:n haastattelussa.
– Ei tosin oltu tänäänkään ihan parhaimmillamme, kun kaverin maalit kuitenkin tulivat aika helposti.

TPS:n maailmanmestaripuolustaja Lauri Stenfors ei selitellyt tappiota.
– Päästettiin kyllä kaveri tosi helpolla, tehtiin henkilökohtaisia virheitä ja lahjoitettiin varmaan lähemmäs kymmenen maalia. Paljon on hehkutettu kymmenen pelin voittoputkeamme, vaikka siihen mahtui sellaisiakin pelejä, joita ei olisi oikeastaan ansaittu voittaa. Tänään nähtiin, että 90 prosentin valmistautumisella ei voi voittaa noin kovaa vastustajaa.

Heikki Iiskola laukoi Oilersille kolme maalia ja Markus Markkola merkkautti saldon 1+2. Juuso Forsman osui TPS:lle kerran viidellä neljää ja kerran kuudella viittä vastaan.

Nyt F-liigan miesten ohjelmassa on MM-kisoille varattu sarjatauko, josta kotikisat toki on siirretty ensi vuoteen.

F-liigan naisten tasolohko B:ssä pelattiin tänään yksi ottelu, jossa ÅIF kukisti vieraissa LoSB:n 5-3. Voitto nosti sipoolaiset lohkokolmosiksi pisteen päähän Pirkkalan Pirkoista.

Altavastaaja LoSB käväisi tänään vielä kolmannessa erässä 3–2-johdossa, kun ensi erän lopussa, toisen alussa ja vielä kolmannessakin osunut Tuisku Saarinen sinetöi hattutemppunsa. Sitten iski kuitenkin ÅIF:n tehonyrkki: Emma Hartwall laukoi ensin pelin tasoihin ja syötti viimeisen kympin aluksi vielä Jenni Rautasen johtomaalin. Loppunumerot nosti viimeisellä viisiminuuttisella Mette Weckstén. Rautanen (2+1) ja Hartwall (1+2) olivat tutusti ÅIF:n tehopelaajat.