TPS:llä kuuden pisteen Oulun-viikonloppu, EräViikingit sinnitteli Seinäjoelta pisteen

Salibandy naiset sb

TPS:n tuplaviikonloppu Oulussa tuotti täydet kuusi pistettä, kun turkulaiset nousivat jälleen tappioasemasta voittoon ja olivat tänään parempia maalein 5-4.

OLS johti ottelua 1-0, 2-1 ja 3-2, mutta TPS tuli joka kerta tasoihin ja pystyi eilisen tapaan kääntämään pelin päätösjaksolla edukseen. Se hallitsi kolmatta erää ja palloa alusta asti, ja palkintoa alkoi tulla erän puolivälissä. TPS katkaisi OLS:n syötön keskiviivalla ja pelasi syvään vasemmalle, josta Peteris Trekse tarjoili poikittain ja Lauri Stenfors tälläsi johto-osuman. Illan voittomaaliksi jäänyt turkulaisten viides nähtiin hetkeä myöhemmin Aleksi Ahokkaan kiskaistessa pallon liikkeestä etuyläkulmaan. Luukas Hyvärinen kavensi vielä 22 sekuntia ennen loppusummeria OLS:n painaessa ilman maalivahtia, mutta oululaisten aivan loppusekuntien laukaisupaikat jäivät hudeiksi.

EräViikingit haki Seinäjoelta kauden kymmenennen sarjapisteensä, vaikka SPV olikin lopulta parempi Juuso Keskisen 7–6-jatkoaikamaalilla. Seinäjoen ottelun päätöserään lähdettiin SPV:n 3–2-johdossa, mutta sitkeä EräViikingit tuli neljä kertaa tasoihin Peliveljien iskettyä kolmesti uudelleen johtoon. Erän viimeinen maali oli vieraiden Simon Stranskyn 6–6-tasoitus kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa. EräViikingit sai pelata jatkoajan alun ylivoimalla muttei onnistunut ratkaisemaan, niinpä SPV näytti mallia rankaisemalla Tommi Wianderin jatkoajan viimeisellä minuutilla ottamasta jäähystä. Jatkoaikaa oli jäljellä kymmenen sekuntia, kun Sami Koski syötti nelikon läpi pitkän poikittain ja Juuso Keskinen iski lisäpisteen kotijoukkueelle.

Kahden tasaisen taiston jatkoksi mahtui sunnuntaihin myös yksi murskavoitto, kun sarjakärki Classic jauhoi Lahdessa 15–2-voiton LASBista. Classic lasketteli heti ottelun aluksi kymmenessä minuutissa neljän maali johtoon eikä Vili Näverin kavennus tahtia sotkenut. Päätösjakson puolivälissä Aaro Helin vei tamperelaiset jo 14–1-johtoon ennen isäntien toista osumaa. Ahneimmin takoivat pisteitä 666 katsojan edessä kuusi maalia iskenyt Ville Lastikka, Oskari Heikkilä (3+3), Nico Salo (0+5) ja Toni Salminen (1+3).

Sarja jatkuu heti huomenna lakeuden derbyllä Nurmon Jymy–Seinäjoen Peliveljet.

F-liigan naisten sarjassa ÅIF katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa maukkaasti nousemalla O2-Jyväskylän vieraana lopussa kahden maalin tappioasemasta 6–3-voittoon. Samalla sipoolaiset nousivat SB-Pron ja Kooveen ohi kahdeksannelle sijalle.

Vielä kolmannen erän seitsemännellä minuutilla O2-Jyväskylä johti 3-1, mutta sitten Iida Juures kavensi, ja erän puolivälin jälkeen Sandra Ojanen kiskaisi pelin tasoihin. Neljä minuuttia ennen loppua Sini Liljavirran kaukolaukaus sujahti alakulmaan siirtäen ÅIF:n johtoon, ja kohta vielä Aada Heikkinen riplaili itsensä kulmalta maalille nostan eron jo kahteen. Loppunumerot linkosi vielä Inka Liljavirta tyhjiin O2-pelaajan kadotettua ratkaisevalla hetkellä mailansa. Jobinpostia ÅIF:lle toi Aada Heikkisen loukkaantuminen heti hänen tekemäänsä maalia seuranneen aloituksen jälkeen. Pitkään lattiassa maannut joukkueensa tehopelaaja jouduttiin kantamaan kaukalosta.

Sunnuntain toisessa ottelussa TPS otti taas vetovuoron sarjataulukossa kaatamalla kotonaan jumbo Welhot 10-1. Eerika Koski mätki neljä maalia, Henrika Maikola merkkautti 2+1 ja Olivia Pietilä 1+2 ottelussa, jossa Palloseura vei avauserän 3-0 ja johti kolmannen puolivälissä 8-0.

TPS:llä on sarjakärjessä kahden pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen Classiciin.

Sarja jatkuu ensi lauantaina ottelulla O2-Jyväskylä–SaiPa.