Scroll Top

Santa Polan puolimaraton: Vattulainen 1.05.20, Järvenpää 1.06.31

Arttu Vattulainen

Arttu Vattulainen ja Jarkko Järvenpää tekivät talviharjoittelunsa lomassa hyvät ajat Santa Polan puolimaratonilla Espanjassa. Vattulainen oli kisassa yhdeksäs ajalla 1.05.20 ja Järvenpää 14:s, 1.06.31.

Tasokkaan kansainvälisen juoksun nopein oli Etiopian Andamlak Belihu Berta alitettuaan tunnin rajan ajalla 59.59. Naisten kisan voitti saman maan Zewditu Aderaw Gela ajalla 1.07.59.

– Toiveet olivat kovemmasta ajasta, mutta kun ottaa huomioon tuulisen reitin ja sen, että jouduin juoksemaan ison osan matkasta ilman vetoapua, niin ihan kelvollinen tulos, Vattulainen kommentoi juoksuaan.

Vattulainen, 32, hätyytteli puolimaratonin ennätystään, joka on 1.05.11 kolmen vuoden takaa. 37-vuotiaalla Järvenpäällä vauhti on säilynyt hyvin. Hänen ennätyksensä on jo 10 vuotta sitten juostu 1.04.30.

10 kilometrissä Vattulaisen väliaika oli 30.20, jonka perusteella hän oli melko varma uudesta ennätyksestä, mutta sitten alkoivat pitkät kilometrit tuuleen avonaisella merenrantareitillä.

Seuraava etappi Sevillan maratonilla ja nauttia kilpailemisesta 

Vattulaisen seuraava tähtäin on vajaan kuukauden päästä Sevillan maratonilla 18. helmikuuta, jonne Santa Polassa vietetty kolmen viikon leiri ja sen huipentanut puolimaratonkin tähtäsivät.

– Kaksi viikkoa harjoittelin täällä kovaa ja määrällisesti paljon, ja viimeisen viikon ennen tätä kisaa otin kevyemmin. Hyvää tekemistä on talvi ollut, joten Sevillassa lähden tavoittelemaan ennätystäni. Minulla ei ole mitään menetettävää, vain saavutettavaa, Vattulainen kommentoi kisa jälkeen.

Joensuun Katajaa edustavan ja tällä hetkellä pk-seudulla asuvan Vattulaisen maratonennätys on 2.13.29 kolmen vuoden takaa. Hän on juossut hyvän ratajuoksutaustan jälkeen urallaan vasta kolme maratonia, ja ennätys syntyi heti debyyttistartissa. EM-maraton kaksi vuotta sitten päättyi keskeytykseen.

– Kesän olympiamaratonille pääsy vaatisi rankingissa ainakin kahta maratonia ennätykseni tasolle, Vattulainen toteaa realistisesti.

– Maratonit ovat kyllä tavoitteissa, mutta tärkeintä tällä hetkellä on nauttia siitä, että pääsen kilpailmaan ja ottaa rennolla asenteella, runsaista vastoinkäymisistä viime aikoina kärsinyt juoksija kertoo.

Kesäkuun EM-kisoissa maantiejuoksijoiden ohjelmassa on maratonin sijaan puolimaraton.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.