TPS nousi kolmen maalin takaa illan kärkiottelun voittoon

F-liigan miesten keskiviikon kärkiottelu pelattiin Turussa, jossa TPS nousi kolmen maalin takaa 6–5-voittoon Oilersista. Illan toisessa pelissä Nokian KrP löi kotonaan Tiikerit 7-5.

Turun ottelu oli kolmijakoinen, kun ensin karkasi TPS kahden maalin johtoon, mutta pelin puoliväliin mennessä iski puolestaan Oilers viidesti peräkkäin. Sitten alkoi kuitenkin isäntien nousu. Tuomas Ojala kavensi ennen taukoa, ja kolmannen erän alussa Ville Hirvisuo nosti mustapaidat jo maalin päähän. Seitsemän minuuttia ennen loppua Waltteri Vesterinen kiskaisi tasoituksen, ja vielä lisää oli tulossa. Kellossa oli jäljellä nelisen minuuttia, kun Janne Nurminen syötti poikittain ja Mikko Hautaniemi pommitti asettelematta voittopallon takayläkulmaan.

Voitto nosti TPS:n pisteen päähän kolmantena olevasta Oilersista.

Tampereella mentiin jo melkein päätöserän puoliväliä, kun Mikko Santanen laukoi KrP:n turvallisen tuntuiseen 6–2-johtoon. Tiikerit ei kuitenkaan antautunut vaan nousi Juuso Salon, Toni Rintalan ja Tomi Palinin osumilla jo maalin päähän. Tasoitukseen saakka ei haastaja kuitenkaan yltänyt, ja 14 sekuntia ennen loppusummeria Joonatan Kovanen löi loppunumerot tyhjiin.

KrP nousi voitollaan jopa sarjakärkeen pisteellä ohi Classicin, joka on kuitenkin pelannut kolme ottelua vähemmän.

F-liigan naisten tasolohko A:ssa lohkon viimeisenä oleva EräViikingit nappasi jo kolmannen perättäisen voittonsa kaataessaan kotonaan FBC Loiston 6-2. Illan hahmo oli kotijoukkueelle kolme maalia laukonut hyökkääjä Sofia Mittentag.

Loisto johti ensimmäisessä erässä 0-1 ja toisessa 1-2, mutta kolmatta maalia eivät turkulaiset tänään saaneet. Sen sijaan Sofia Mittentag ensin tasoitti ja kolmannen erän puolella ensin iski EräViikingit johtoon ja kuusi minuuttia ennen loppua vielä lisäsi lukemiksi 4-2. Tähänkään ei kotijoukkueen ilo vielä loppunut, kun ensin Iina Latvala lapioi läheltä rystyltä 5-2 ja vielä Veera Mertanen ensimmäisellä liigamaalillaan tyhjiin 6-2. Kotijoukkueen kolmannen, neljännen ja viidennen maalin syötti Manta Likki. EräViikinkien kokoonpanosta puuttui joukkueen pistekakkonen Taru Nordman, joka on toistaiseksi sivussa parantelemassa aikaisempia vammojaan.

EräViikingit nousi voitollaan jo pisteen päähän Kooveesta ja Classicista.