TPS kolmella voitolla puolivälieriin, EräViikingit pelastautui jatkoajalla

Gamblers salibandy naiset sb

TPS eteni F-liigan naisten välieriin napattuaan pudotuspelikarsinnassa kotikaukaloissaan kolmannen voittonsa Pirkkalan Pirkkain joukkueesta maalein 4-2. Toisessa parissa EräViikingit kavensi voitoiksi SaiPaa vastaan 1-2 Cira Virran 5–4-jatkoaikamaalilla.

SaiPa karkasi nopeasti 2–0-johtoon, mutta EräViikingit ei vielä taipunut vaan nousi maali maalilta. Kolmannen erän alussa Amanda Nyberg kiskaisi Inka Lippojoen pallonriiston jälkeen tasoituksen, puolustaja Mirva Laitinen lirutti omalta kenttäpuoliskolta 2-3 ja Jenni Torkki nosti maalin edestä jo 2-4. Silva Jääskeläinen kiepautti kuitenkin näyttävällä rangaistuslaukauksella kotijoukkueen maalin päähän, ja kaksi minuuttia ennen loppua Liisa Laapio jatkoi maalin edestä 4-4 siirtäen ratkaisun jatkoajalle. Molemmat joukkueet ehtivät rakentaa useita laadukkaita maalipaikkoja, mutta ratkaisu tuli 74 minuutin pelin jälkeen hiukan erikoisesti: Jenni Torkin kaukolaukaus laidasta lipsahti SaiPa-vahti Miia Maarasen näpeistä maaliviivalle, ja Cira Virta jatkoi pallon verkkoon.

EräViikingit ja SaiPa kohtaavat neljännen kerran lauantaina Tapanilan Mosahallissa Helsingissä.

Kahdesti jatkoajalla taipunut Pirkat oli Turussa vahva avauserässä, kun se vastasi TPS:n Laura Rantasen avausmaaliin Krista Siukolan ja Henriikka Järven osumilla, ja niitä edelsi vielä Pirkkain Viivi Tiilikaisen epäonnistunut rangaistuslaukaus. Toisessa erässä vieraille vihellettiin vielä toinenkin rangaistuslaukaus, mutta Pinja Myllymäki ei pystynyt kasvattamaan johtoa kahteen maaliin. TPS puolestaan näytti kolmannessa erässä erikoistilannepelaamisen mallia, kun se siirtyi Sofia Leinon ja Joanna Kaasalaisen  näyttävillä ylivoimaosumilla rinnalle ja ohi. Neljä ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Jasmin Saario kiskaisi kierrosta TPS:lle vielä neljännen maalin, johon Pirkat ei kyennyt vastaamaan edes kuudella viittä vastaan.