Tokion olympiakoneeseen valittiin lisää urheilijoita – katso tämän hetken valitut

Tokio 2020 olympialaiset Tokyo

Suomen olympiakomitea on valinnut Tokion olympialaisiin lisää urheilijoita. Kaikkia olympiarajan ylittäneitä tai maapaikan saavuttaneita ei kuitenkaan ole vielä valittu.

Yleisurheilun EM-hallikisoissa pronssia saavuttaneet pituushyppääjä Kristian Pulli ja Ella Junnila ylittivät lajeissaan olympiarajat. Yleisurheilijoista olympiarajan ovat ylittäneet jo aiemmin pika-aiturit Annimari Korte ja Reetta Hurske sekä keihäänheittäjät Oliver Helander ja kokenut kehäkettu, Antti Ruuskanen.

Embed from Getty Images

Tällä hetkellä lisävalinnat kohdistuivat Junnilaan ja Pulliin.

Kortetta, Hursketta, Helanderia tai Ruuskasta ei vielä valittu edustamaan Suomea.

Yleisurheilijoista kisoihin on jo valittu aiemmin kävelijä Veli-Matti Partanen ja 3000 metrin estejuoksija Topi Raitanen.

Uimareista olympiakoneeseen on jo valittu Matti Mattsson 200 metrin rintauintiin. Viime kesänä paikan tulosrajan rikkomalla hankki 100 metrin rintauinnissa Ida Hulkko, joka valittiin nyt kisoihin.

Embed from Getty Images

– Olympialaiset ovat olleet minulle niin iso ja hieno asia, etten ole edes kunnolla uskaltanut siitä unelmoida aikaisemmin. Mutta kyllä se viime kesän uintien jälkeen oli tiedossa, että vihdoin siitä voi jo puhua ääneen ja samalla se ajatus realisoitui, Hulkko hehkutti.

Kouluratsastuksessa Suomelle maapaikan hankkinut Henri Ruoste lisättiin keskiviikkona Suomen kisajoukkueeseen.

Myös Laser radial -luokan purjehtija Tuula Tenkanen lisättiin nyt Suomen joukkueeseen. Maapaikan Suomelle Laser radialissa toi Monika Mikkola. Lajiliiton kanssa sovittu karsintajärjestelmä käänsi kuitenkin valinnan Tenkasen eduksi ja Mikkola joutui pettymään, ainakin toistaiseksi.

Embed from Getty Images

Suomea edustavat Tokiossa varmuudella myös purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén, Laser standard -luokassa purjehtiva Kaarle Tapper ja maantiepyöräilijä Lotta Henttala.

Ammunnasta kisoihin valittiin aiemmin naisten trapissa kilpaileva Satu-Mäkelä Nummela. Miesten skeetissä maapaikan on hankkinut Lari Pesonen.

Kaikkiaan Suomesta on valittu vasta 12 urheilijaa. Ensimmäiset valinnat tehtiin ehkä jo hiukan hätäisesti joulukuussa 2019. Fakta kun on, että olympialaisissa ratkaisee päivän kunto eikä kahden vuoden takaiset saavutukset.

Seuraavat valinnat tehdään 20. huhtikuuta. Olympialaisten kisapäivät ovat 23.7–8.8.

Tähän mennessä Tokion olympialaisiin valitut suomalaisurheilijat

Ampumaurheilu

Satu-Mäkelä Nummela, trap

Purjehdus

Kaarle Tapper, Laser standard
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X
Tuula Tenkanen, Laser radial

Pyöräily

Lotta Henttala, maantiepyöräily

Ratsastus

Henri Ruoste, kouluratsastus

Uinti

Matti Mattsson, 200 m rintauinti
Ida Hulkko, 100 m, rintauinti

Yleisurheilu

Veli-Matti Partanen, 50 km kilpakävely
Topi Raitanen, 3000 m estejuoksu
Ella Junnila, korkeushyppy
Kristian Pulli, pituushyppy

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.