Seitsemän suomalaista maalin makuun yön NHL-kierroksella

Änäri2 Jääkiekko NHL

Suomalaiset olivat vahvasti esillä tiistain NHL-kierroksella. Peräti seitsemän suomalaista onnistuivat laittamaan kiekon reppuun. Maalinteossa kierroksella onnistuivat Pittsburghin Kasperi Kapanen, New Jerseyn Janne Kuokkanen, Carolinan Sebastian Aho, Floridan Juho Lammikko sekä Dallasin Joel Kiviranta, Esa Lindell ja Roope Hintz.

Suomalaispelaajat olivat Dallas Starsin syömähampaita, kun Dallas nappasi 6–1-kotivoiton Chicago Blackhawksista.

Ottelun maalihanat avasi toisella minuutilla Joel Kiviranta, joka laukoi kiekon sisään suoraan Roope Hintzin syötöstä. Ottelusta tehot 1+1 kirjanneelle Kivirannalle maali oli kauden kolmas.

Puolustaja Esa Lindell onnistui toisen erän loppupuolella. Hän vei Dallasin jo 5–1-johtoon kauden kolmannella osumallaan. Joel Kiviranta oli maalin toinen syöttäjä.

Tehot 1+1 kirjanneen Hintzin vuoro oli kolmannessa erässä. Ottelun kolmostähdeksi valittu hyökkääjä laukoi taidokkaasti irtokiekon maaliin ajassa 46.46. Maali oli Hintzille kauden kuudes.

Washington Capitals otti 5–4-niskalenkin New Jersey Devilsistä vaiherikkaan ottelun jälkeen jatkoajalla.

Janne Kuokkanen avasi New Jerseyn maalihanat toisessa erässä. Ottelusta tehot 1+1 kirjannut Kuokkanen kavensi pelin 1–3:een maalin edustalta suoraan Travis Zajacin syötöstä.

Devils lähti kolmanteen erään kolmen maalin takamatkalta, mutta kuroi pelin tasoihin seuraavan 12 minuutin aikana.

Pelin ratkaisi jatkoajalla Washingtonille toimi Jakub Vrana ottelun toisella maalillaan. Tuloksena oli New Jerseylle kuudes tappio seitsemässä viime ottelussa. Capitalsille Devils on hävinnyt kaikki tämän kauden neljä kohtaamista.

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho teki yhden maalin ja syötti toisen, kun joukkue otti jatkoajalla niukan 3–2-voiton Nashville Predatorsista.

Ottelussa sekä ensimmäinen että kolmas erä menivät maaleitta. Heti toisen erän alussa Nashvillen Matt Benning teki ottelun avausmaalin. Syöttäjänä oli Eeli Tolvanen. Predators ehti kahden maalin johtoon ennen Hurricanesin Jordan Staalin osumaa, jossa Aho toimi syöttäjänä. Ahon tasoitusmaali syntyi vajaat kolme minuuttia myöhemmin.

Suomalaismaalivahti Pekka Rinne torjui Nashvillen maalilla 32 kertaa.

Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on ollut Pittsburghiin siirron jälkeen hyvässä iskussa. Hän iski yhden Penguinsin maaleista, kun joukkue otti kotipelissä 4–2-voiton New York Rangersista.

Kapanen pääsi laukomaan kiekon reppuun maalin edustalta aivan toisen erän lopulla.

Maalinteossa onnistui myös Florida Panthersin Juho Lammikko, joka taituroi kauden kolmannen maalinsa vieraspelissä Columbus Blue Jacketsia vastaan. Lammikko teki ottelun avausmaalin, kun Florida löi Columbuksen maalein 4–2.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Columbus-veskari Joonas Korpisalo torjui ottelussa 29 kertaa.