Tennis – US Open käynnistyy tänään, lue mistä lähtökohdista kauden viimeiseen Grand Slam -turnaukseen lähdetään

Tenniksen kauden neljäs samalla viimeinen Grand Slam -turnaus US Open käynnistyy tänään maanantaina. Miesten puolella suosikkien viittaa kantaa tutut nimet, mutta löytyy kärjen takaa myös mielenkiintoisia haastajia. Suurimpana suosikkina lähtee jälleen kerran maailmanlistan ykkönen Serbian Novak Djokovic, jonka vanavedessä tulevat kokeneet Rafael Nadal ja Roger Federer.

Embed from Getty Images

Vaikka suosikkien joukossa on jälleen samat nimet niin viime viikkojen kuumin pelaaja on ollut silti Venäjän Daniil Medvedev, joka voitti muun muassa Djokovicin Cincinnatin Masters turnauksen välierässä ja lopulta marssi aina turnausvoittoon asti. Venäläispelaaja on muutenkin ollut viime viikot todella kovassa iskussa, sillä Cincinnatin turnausvoiton lisäksi mies on ollut finaalissa niin Washingtonin kuin Montrealin turnauksissa.. Medvedev pelaa hyvin samantyyppistä tennistä kuin Djokovic, mutta viime aikoina hänen aseensa on ollut erittäin kova kakkossyöttö ja muun muassa turnausvoittoon päättyneessä Cincinnatissa hän syötti yli 200 kilometrin voimalla kakkossyöttöjä. Mikäli venäläispelaaja pystyy pelaamaan samalla tasolla mitä viime viikot on hänelle kaikki edellytykset menestyä US Openissa.

Embed from Getty Images

Jännittävä on myös seurata mihin yltää Australian oma  tuittupää Nick Kyrgios. Miehen kasetti on todella usein pettänyt ja mailoja on mennyt päreiksi enemmän, kuin laki sallii, mutta osaa hän myös pelata, Maailmanlistalla sijalla 30 oleva Kyrgios pelasi elokuun alussa Washingtonissa upean turnauksen voittaen finaalissa juuri hurjassa vireessä olevan Medvedevin. Mikäli mies saa pidettyä tunteet kurissa on hän todella hankala vastustaja kenelle kärkipelaajalle tahansa.

Mielenkiintoista on myös nähdä mihin pystyy Itävallan Dominic Thiem tai Kreikan Stefanos Tsitsipas. Viime hetkellä koettiin myös ikäviä poisjääntejä, kun Kanadan Milos Raonic ja Etelä-Afrikan Kevin Anderson joutuivat vetäytymään turnauksesta loukkaantumisten takia.

Embed from Getty Images

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.