Jokereiden harjoituskausi paketissa – ” Nälkäisenä pitää pysyä”

Sotshi oli Jokereita parempi maalein 3-1. Pietarin-turnauksen päätöspelissä. Päävalmentaja Lauri Marjamäki on iloinen, että viikon päästä Helsingissä päästään itse asiaan, kun runkosarja starttaa. Maanantai-iltapäivän kamppailu Pietarin jääpalatsissa ei jättänyt jälkipolville juuri kerrottavaa. Sotshi meni avauserässä johtoon, kunnes Alex Grant toi helsinkiläiset tasoihin kolmannessa. Runsaasti ylivoimaa pelaamaan päässyt venäläisjoukkue hyödynsi yhden pakkopeleistään tämän jälkeen ja teki vielä varmistusmaalin tyhjiin. Jokereille lähtökohdat peliin olivat haastavat, sillä sunnuntaina SKA:ta vastaan pelattu ottelu päättyi iltakymmeneltä. Palautumisaikaa ei hirveästi jäänyt, mikä näkyi jäällä. Toki myös vastustaja oli kokenut samanlaisen rasituksen viikon aikana.

Kuva: Jokerit

-Tämä oli kahden väsyneen joukkueen väsynyt jääkiekkopeli. Aikamoista miekkailua, Marjamäki summasi. -Kova oli paketti jätkillä, kun neljä peliä pelattiin kuuteen päivään ja tämä viimeinen tuli vielä niin nopeasti eteen sen edellisen jälkeen. Mutta nyt on harjoituspelit pelattu, ja on tärkeää, että päästään valmistautumaan sarjaan, hän käänsi katseita eteenpäin. Sunnuntaina pelistä putosi loukkaantumisen vuoksi Brian O’Neill, joka ei pelannut maanantaina. Sotshia vastaan Peter Regin ja Viktor Lööv jättivät leikin kesken ja heidän tilanteensa selviää jatkotutkimuksissa. Loukkaantuneiden listalla ovat myös Veli-Matti Savinainen, Mika Niemi ja Ahti Oksanen, joten etenkin hyökkäyksessä on kärsitty kolhuista. -Ikäviä juttuja, että kovassa tahdissa käy näin. Ne kuuluvat jääkiekkoon ja eiköhän sieltä ukkoa jossain vaiheessa tule takaisinkin, Marjamäki kuittasi.

Kuva: Jokerit

Jokerit voitti Pietarissa kaksi ja hävisi kaksi ottelua. Harjoituskauden kokonaissaldo tulosten valossa oli neljä voittoa ja kolme tappiota. Isossa kuvassa valmennus lähtee positiivisin mielin kauteen, mutta selvää on, että edessä on iso kehitysprosessi, mikäli keväällä halutaan pelata pitkälle. -Nyt päästään viikko huilaamaan ja harjoittelemaan. Harjoituskauden aikana on oppinut tuntemaan pelaajia ja nähnyt niitä kehityskohtia, joiden kanssa meillä on vielä paljon tekemistä. Positiivisia asioita löytyi, mutta myös niitä, minkä takia kannattaa harjoitella huomennakin, Marjamäki sanoi. -Meillä on hyvä joukkue ja hyvät lähtökohdat kauteen, mutta helkutin nälkäisenä pitää pysyä ja päivässä kiinni. Se nähtiin täälläkin, että mitään ei voi luulla. Taso on kova ja huippusuorituksia vaaditaan – sitä kohti olemme menossa, päävalmentaja kiteytti. Jokerit avaa runkosarjan Hartwall Arenassa ensi viikon tiistaina, jolloin vastassa on viime kauden finalisti Avangard Omsk. Pietarissa helsinkiläiset olivat keskinäisessä pelissä parempia lukemin 4-3. Sotshi – Jokerit 3-1 (1-0, 0-0, 2-1) Stepan Starkov (Kirill Kapustin) 1-0 Alex Grant (Henrik Haapala) 1-1 Andrei Altibarmakjan (Morgan Ellis) yv. 2-1 Sean Collins yv. tm. 3-1

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.