TENNIS: Saksassa ja Lontoossa finaalien aika

Gamblers tennis 5

Saksassa ja Lontoossa finaalien aika

Tänään pelataan kaksi finaalia sekä Hallessa Saksassa että Lontoossa Englannissa. Molemmat turnauksethan ovat ATP-500 tasoa.

Roger Federer- Alexander Zverev

Hallen turnauksen finaalissa klo 14:00 Suomen aikaan iskevät yhteen kokemus ja nuoruus. Ruohokenttien kuningas Roger Federer ottaa mittaa kotiyleisön suosikista Alexander Zverevista.

Embed from Getty Images

Federer eteni finaaliin häviämättä erääkään. Yuchi Sugita, Mischa Zverev, Florian Mayer ja Karen Khachanov kaatuivat siis kaikki 2-0. Zverev puolestaan selvitti kaksi ensimmäistä kierrosta puhtaasti kaatamalla sekä Philipp Kohlschreiberin että Paolo Lorenzin suoraan 2-0. Roberto Bautista-Agutia ja Richard Gasqueta vastaan nuorukainen joutui urakoimaan täydet kolme erää.

Kaksikon keskinäiset kohtaamiset ovat tasan 1-1 ATP-tasolla. Viimeisin kohtaaminen on viime vuodelta juurikin samasta turnauksesta Hallesta. Tuolloin Zverev oli vahvempi niukasti erin 2-1.

Embed from Getty Images

Itse ottelussa ei varmastikaan syötönmurroilla juhlita. Molemmat syöttävät todella hyvin ja varmasti ainakin yksi erä tullaan ratkaisemaan tie-breikin kautta. Liputan tässä ottelussa kuitenkin nuoren Zverevin puolesta. Sen verran vakuuttavasti mies on tänä vuonna pelannut ja ottanut aimo harppauksen kohti terävintä kärkeä. Joka tapauksessa tätä ottelua ei kannata missata!

 

Marin Cilic- Feliciano Lopez

Lontoon nurmikentillä vastakkain iskevät niin ikään kaksi erinomaista nurmipelaajaa. Maailmanlistalla sijalla 7. Majaileva Marin Cilic ottaa mittaa sijalla 32. Olevasta espanjalaisesta Feliciano Lopezista.

Embed from Getty Images

Cilic raivasi tieltään matkalla finaaliin John Isnerin, Stefan Kozlovin, Donald Youngin ja Gilles Mullerin. Mullerin kanssa kroatialainen joutui urakoimaan täydet kolme erää. Lopez puolestaan kaatoi Stanislas Wawrinkan, Jeremy Chardyn, Tomas Berdychin ja Grigor Dimitrovin. Kovia nimiä pudotti espanjalainen matkallaan kohti finaalia.

Miehet ovat toisilleen hyvin tuttuja vastustajia. Kaksikko on kohdannut toisensa seitsemän kertaa ja noista voitot ovat menneet Cilicille 5-2.

Embed from Getty Images

Kaksi erinomaista syöttäjää iskevät yhteen jolloin tie-breikin todennäköisyys kasvaa. Uskon ottelusta siis tulevan erittäin tasainen. Varsinkin Lopez on syöttänyt erinomaisesti läpi viikon ja pienten marginaalien ottelussa tuo tulee korostumaan. Lopez juhlii tänään ensimmäistä mestaruuttaan Lontoossa.

 

KIRJOITTAJA: Perttu Leinonen

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.