Tennis: Sade taukosi – täysi kuhina päällä Ranskan avoimissa

Gamblers tennis 9

Maanantai alkoi Pariisissa sateisissa tunnelmissa. Sunnuntaina useita otteluita peruuttanut sade jatkoi ottelujen siirtämistä. Lopulta kun ottelujen alkua oli viivästetty reilulla parilla tunnilla, sade taukosi ja turnaus pääsi tosissaan käyntiin.

Turnauksen puolustava mestari Stanislas Wawrinka joutui raatamaan täydet viisi erää Lukas Rosolia vastaan. Rosol piti painavilla ja aggressiivisilla lyönneillään Wawrinkan pitkään ahtaalla. Lopulta sveitsiläinen kuitenkin kampesi itsensä jatkoon voittamalla viidennen erän 6-4.

Grigor Dimitrovin surkea kevät sai puolestaan mollivoittoista jatkoa. Serbian Viktor Troicki lähetti bulgarialaisen laulukuoroon 3-2 voitolla. Dimitrov johti ottelua jo erin 2-1 ja neljättä erää breikin turvin, mutta Troicki onnistui taistelemaan itsensä mukaan otteluun ja lopulta kääntämään sen lopullisesti itselleen.

Ranskalaisyleisön riemuksi peräti viisi ranskalaista selvitti tiensä toiselle kierrokselle. Voittoihin ylsivät Jeremy Chardy, Adrian Mannarino, Gilles Simon, Mathias Bourgue ja Richard Gasquet.

Mathias Bourguelle voitto oli myös uran ensimmäinen voitto Grand Slam- turnauksessa. Bjorn Fratangelo, Andrej Martin, Taro Daniel, Jordan Thompson ja Adam Pavlasek ylsivät myös ensimmäistä kertaa voittoihin Grand Slam- turnauksessa.

Myöskään yllätyksiltä ei maanantaina vältytti. Päivän kovimmasta pommista vastasi argentiinalainen Marco Trungelliti. Lähinnä Challenger- turnauksista tuttu, sijalla 166. maailmanlistalla majaileva Trungelliti voitti Marin Cilicin tylysti 3-1. Kroatialainen US Open- voittaja oli turnauksen kymmeneksi sijoitettu.

Turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Andy Murray aloitti urakkansa Ranskassa takkuillen. Murray hävisi kaksi ensimmäistä erää kokeneelle 37-vuotiaalle Radek Stepanekille. Kakkossijoitetun Murrayn peli lähti tosissaan rullaamaan vasta kolmannessa erässä jonka hän vei tylysti 6-0. Ottelu jouduttiin keskeyttämään pimeyden takia neljännessä erässä, Murrayn johtaessa sitä breikin turvin 4-2. Myös John Isner-John Millman ja Julien Benneteau- Lucas Pouille ottelut pelataan loppuun huomenna.