TENNIS: Henri Kontinen on tehnyt suomalaishistoriaa!!

Gamblers Tennis  8 nadal

Henri Kontinen on tehnyt suomalaishistoriaa voittamalla Pariisin ATP-turnauksen parinsa John Peersen kanssa. Vastassa finaalissa olivat ranskalaiset Nicolas Mahut (ATP 41.) parinsa Pierre-Hugues Herbertin (ATP 87.) kanssa.

Ottelun ensimmäisessä erässä edettiin tasaisesti mutta heti alussa Kontinen ja Peers ottivat syötönmurron ja siirtyivät lukemin 1-3 johtoon. Ensimmäinen erä eteni lopulta loppulukemiin 4-6 ja Kontinen/Peers siirtyivät 0-1 johtoon.

Toisessa erässä ranskalaispari heräsi ja mursivat Kontisen ja Peersen syötön kerran ja veivät ottelun toisen erän lukemin 6-3. Siirryttiin kolmanteen ja ratkaisevaan erään.

Kolmannen erän alussa Kontinen ja Peers mursivat välittömästi Mahutin ja Herbertin syötön siirtyen 0-2 johtoon. Kolmas erä eteni Kontisen ja Peersin komennossa ja he voittivat erän lukemin 6-10 ja samalla koko ottelun 1-2!

Kontinen on pelannut tällä kaudella australialaisen John Peersin kanssa. Pari on voittanut neljä turnausta. Ensimmäinen turnausvoitto tuli Brisbanessa, sen jälkeen he voittivat Münchenin turnauksen ja heinäkuussa he voittivat Hampurin ATP-turnauksen. Nyt vuorossa oli Pariisin arvostettu ATP-turnaus.

Henri Kontisella on loistava tulevaisuus nelinpelissä, se hän on osoittanut useasti epäilijöillee!

Geemedia haluaa onnitella Henriä upeasta voitosta!