Tennis – Henri Kontinen on edennyt parinsa Jan-Lennard Struffin kanssa Rotterdamin ATP-turnauksen välieriin

Henri Kontinen on edennyt parinsa Jan-Lennard Struffin kanssa Rotterdamin ATP500 -turnauksen välieriin. Puolivälierässä kaksikko kaatoi kolmen erän taistelun jälkeen brittiparin Jamie Murrayn – Neal Skupskin lukemin 5-7, 6-1,10-6.

Avauserä oli tasainen ja molemmat parit ottivat erän puolessa välissä syötönmurrot, mutta ratkaisu nähtiin kuitenkin erän yhdennessätoista pelissä, jossa Murray-Skupski pystyi ottamaan tarvittavan murron ja pitämään heti perään oman syöttönsä ja näin avauserä brittiparille lukemin 7-5.

Toiseen erään tulikin sitten päättäväinen suomalais-saksalainen kaksikko. Kontinen ja Struff otti kaksi syötönmurtoa putkeen ja kun oma syöttö kulki hyvin siirtyi kaksikko nopeassa tahdissa 5-0 johtoon. Tästä ei vastustajat enää toipuneet vaan toinen erä Kontiselle ja Struffille selkein lukemin 6-1.

Ratkaiseva kolmas erä pelattiin pitkänä tie breakkina ja erän alku olikin tasaista pelaamista, mutta Kontinen ja Struff oli silti koko ajan pisteen pari edellä. Erän lopussa kaksikon hermo piti hyvin ja pari ratkaisi ottelun heti ensimmäisellä ottelupallolla ja näin kolmas erä parille lukemin 10-6 ja koko ottelu siis erin 2-1.

– Ihan hyvää tennistä pelasimme myös ensimmäisessä erässä. Emme ehkä syöttäneet riittävän hyvin. Vastustaja mursi syöttömme siinä kaksi kertaa. Näin ei pitäisi käydä, jos pelaamme riittävän hyvin, Kontinen kommentoi Yle Urheilulle Rotterdamissa.

– Oli vähän turhan pitkä tauko. Olimme päässeet hyvään matsirytmiin, kun pelasimme lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Eihän sitä koskaan halua, että kesken turnausta on useita treenipäiviä, Kontinen kommentoi pitkää pelitaukoa.

Kontisen ja Struffin otteita voi pitää todella hyvinä, sillä kaksikko pelaa vasta toista turnausta yhdessä. Välierässä he kohtaavat parin Rohan Bopanna (IND) – Denis Shapovalov (CAN). Varsinkin Bopanna on Kontiselle tuttu pelaaja, sillä kaksikko pelasi alkuvuodesta Aucklandin turnauksen yhdessä.