Tänään alkaa Veikkausliigan karsinnat – Yllättääkö KTP kotonaan TPS:n – Lue ottelun ennakko sekä lähtökohdat karsintoihin

Vaikka Veikkausliiga kausi päättyi jo HJK:n mestaruuteen ja FC Interin ja KuPSin ottaessa himmeämmät mitalit, mutta silti edessä on vielä kaksi erittäin tärkeää kamppailua nimittäin Veikkausliigan karsinnat, joka sytyttää varmasti monen jalkapalloa seuraavan ihmisen jännittämään pystyykö altavastaaja yllätykseen. Karsinnoissa kohtaavat Ykkösessä toiseksi tullut KTP sekä Veikkausliigassa sijalla yksitoista jäänyt TPS. Turkulaisille karsinnat ovat tuttua puuhaa, sillä nämä ovat jo kolmannet peräkkäiset karsinnat seuralle.

Otteluennakko ja lähtökohdat Veikkausliigan karsintoihin

KTP

KTP pelasi hyvän kauden Ykkösessä ja joukkue taisteli loppumetreille saakka suorasta noususta, mutta pari heikkoa kotipeliä veivät viimeisetkin toiveet suorasta noususta. Oikeastaan iso tekijä henkiselle puolelle ja suoralla nousulle tuli, kun joukkue hävisi kotona Veikkausliigaan ensi kaudeksi nousevalle AC Oululle. Nousu ei ole KTP:lle mikään pakko, mutta olisihan se seuralle hienoa palata takaisin pääsarjaan, sillä joukkue on pelannut edellisen kerran Veikkausliigassa kaudella 2015.

Mikäli kotkalaiset meinaavat nousta niin puolustuspelin pitää parantua huomattavasti. Vaikka joukkue voitti neljästä viimeisestä pelistä kolme päästi se silti omiin hurjat kymmenen maalia. Lisäksi pitää huomioida, että vaikka joukkue saa aloittaa karsinnat kotikentällä niin se ei ole KTP:lle välttämättä mikään etulyöntiasema. Ykkösessä se oli vasta viidenneksi paras kotijoukkue, kun taas vieraissa se oli sarjan paras eikä hävinnyt kauden aikana yhtään vieraspeliä ( 9 voittoa, 2 tasapeliä).

Hyökkäyspeli toimi KTP:llä koko kauden todella hyvin ja se oli koko sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue. Kotkalaisten tärkein hyökkääjä on kesken kauden tullut espanjalaishyökkääjä Miguel Angel Junco Martinez, joka teki 16 ottelussa komeat 11 maalia. Lisäksi häntä säesti hyvin keskikentällä pelaava Antti Mäkijärvi, joka osui yhdeksän kertaa.

Vaikka KTP lähtee illan kotiotteluun varmaankin voitto mielessä niin esimerkiksi maaliton tasapeli ei olisi joukkueen kannalta mitenkään huono juttu, kun miettii vierasmaalisääntöä, sillä Turussa yksikin maali olisi kovaa valuuttaa, mutta ensiksi pitää vain saada puolustus toimimaan viime otteluita paremmin.

TPS

Turkulaisten kausi oli hyvin kaksijakoinen, sillä ensimmäisestä kymmenestä pelistä tuli vain kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota. Kauden loppupuolella oli taas huomattavasti parempaa tekemistä kentällä, sillä yhdeksästä viimeisestä ottelusta TPS hävisi vain kolme. Joukkue kaatoi tuona aikana esimerkiksi kotona KuPS:n ja pelasi vieraissa tasan HJK:n kanssa, joten joukkue lähtee kaksiosaiseen karsintaan suhteellisen selvänä suosikkina

Hyökkäyspelaaminen ja erityisesti maalinteko tuotti joukkueelle vaikeuksia pitkin kautta. Tästä hyvin kertoo myös se, että joukkueen parhaat maalintekijät Mika Ääritalo ja Santeri Halaara tekivät kumpikin vain neljä maalia. Silti näistä kahdesta pelaajasta pitäisin vaarallisempana kokenutta Ääritaloa, joka on ollut näissä paikoissa ennenkin. Lisäksi Haaralan neljästä maalista kolme tuli yhdessä ottelussa eikä nuorukainen ole tilastojen valossa ollut mikään maalintekijä myöskään alemmilla sarjatasoilla.

Puolustuspeli on sitä vastoin ollut joukkueella ihan hyvällä tasolla, sillä TPS päästi Veikkausliigassa vähemmän maaleja kuin muutama turkulaisten yläpuolelle sijoittunut joukkue. Tänään se sitten lopulta nähdään onko puolustuspeli kunnossa ja onko joukkueiden tasoero minkälainen vai onko sitä ollenkaan. Mikäli TPS pystyy pelaamaan vaikka 1-1 tasapelin pääsisi joukkue hyvistä asemista toiseen kamppailuuun. Toki pitää aina muistaa, että pelataan ensin ja katsotaan sitten mikä lopputulos lopulta on.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.