Tampa Bayn ja Brayden Pointin välinen sopimuskiista vihdoin ohi – hyökkääjä suostui palkanalennukseen

Tampa Bay Lightning on solminut kolmivuotisen jatkosopimuksen Brayden Pointin, 23, kanssa. Seura tiedotti osapuolten välisestä sopimuksesta Suomen aikaa maanantai-illasta.

Embed from Getty Images

Pointista tuli viime kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti, mutta erimielisyydet sopimuksen keston sekä vuosipalkan suhteen venyttivät neuvottelut pitkälle syyskuuhun asti. Syntyneen sopimuksen myötä keskushyökkääjä pulittaa 6,75 miljoonan dollarin vuositulot.

Kanadalainen murtautui lopullisesti NHL:n eliittiin päättyneellä kaudella, kun mies iski 79 runkosarjaotteluun peräti 92 tehopistettä. Point oli yksi seitsemästä pelaajasta viime kaudella, joka onnistui ylittämään 40 maalin ja 50 syötön rajapyykit.

Seuran näkökannalta Pointin allekirjoittama sopimus on kuin lottovoitto, jos vertailukohdaksi napataan esimerkiksi Toronto Maple Leafsin rustaama jatkodiili vuotta nuoremmalle Mitch Marnerille. 94 pistettä paukuttaneen Marnerin vuosiansiot ovat ensi kaudesta lähtien noin 10,9 miljoonaa dollaria.

Lähteiden mukaan Pointia havitteli riveihinsä niin sanotulla offer sheet -tarjouksella myös Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets. Hyökkääjä oli kuitenkin kieltäytynyt tuosta sopimustarjouksesta.

https://twitter.com/TBLightning/status/1176182626178281474

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.