Tampa Bay jyräämässä väkisin NHL:n finaaleihin

Tampa Bay Lightningilla on tiukka ote New York Islandersista, kun se siirtyi jo 3–1-johtoon ottelusarjassa.

Tampa voitti neljännen kohtaamisen Islandersia vastaan Edmontonissa 4–1. Tampan hyökkäyksen johtotähdeksi oli palannut edellisestä ottelusta loukkaantumisen takia sivussa ollut Brayden Point, joka teki neljännessä finaalissa maalin ja syötti toisen.

Tampalla on tällä hetkellä hurja pelikunto. Se on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan seitsemän.

Tampan voiton viimeistelivät kolmannessa erässä Point ja Patrick Maroon, jotka molemmat laukoivat Tampalle maalit. Maroon laukoi maalinsa tyhjään verkkoon.

New York Islanders on ollut pudotuspelien suuri yllättäjä! Mutta karu fakta on, että pelaajia painavat pudotuspelejä edeltäneet karsinnat.

Islandersin Leo Komarov pelasi neljännessä lohkofinaalissa runsaat 8,5 minuuttia ja kirjautti tilastoihinsa yhden laukauksen kohti maalia ja kaksi taklausta.