Dallas Stars NHL:n finaaleihin – Vegas jäi jalkoihin

Dallas Stars on edennyt ensimmäistä kertaa 20 vuoteen NHL:n finaaleihin. Dallas nousi finaalisarjan viidennessä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan jatkoaikavoittoon maalein 3–2 ja eteni finaaleihin voitoin 4–1.

Vegas johti viidettä ottelua jo 2–0, mutta Dallas tuli kuin uutena joukkueena takaa kolmannessa erässä ja nousi tasoihin. Tasoitusmaalin nosti maalin kulmalta hienoja pudotuspelejä pelaava Joel Kiviranta. Jatkoerässä voittomaalin laukoi Denis Gurjanov.

Vegasin maalintekijät olivat avauserässä Chandler Stephenson ja heti kolmannen erän alussa Reilly Smith.

Tämän jälkeen Dallas otti ottelun hallinnan lähes 100% itselleen. Painostus tuotti tulosta, kun Jamie Benn laukoi Esa Lindellin syötöstä kavennusmaalin.

Tasoitus tuli ajassa 56.13 ylivoimalla. John Klingberg laukoi ja Kiviranta nosti torjunnan jälkeen kiekon verkkoon.

Jatkoerässä Vegasin Zach Whitecloud otti jäähyn, kun hän nosti kiekon katsomoon. Rangaistuksen aikana Gurjanov laukoi voittomaalin.

Dallas kohtaa finaaleissa Tampa Bayn tai NY Islandersin. Tampa Bayllä on ensi yönä mahdollisuus pistää ottelusarja poikki ja edetä finaaleihin.