Taitava, älykäs Latvia Susijengin koetinkivenä perjantain kotiavauksessa

Taitava, älykäs Latvia Susijengin koetinkivenä perjantain kotiavauksessa

Susijengi aloittaa syksyn maaottelurupeamansa uudella kotikentällään Espoo Metro Areenalla perjantaina klo 19 viime vuoden EM-kisojen viidenneksi sijoittunutta Latviaa vastaan. Nousevana koripallomahtina Latvia saapuu Espooseen joukkueella, joka on varteenotettava sekoitus veteraanipelaajia ja nälkäisiä nuoria.

Kuluvalla vuosikymmenellä Susijengi on kohdannut Latvian neljään otteeseen, ja otteluista kolme viimeisintä on päättynyt täpärään tappioon – viimeksi vuosi sitten Tampereen Hakametsässä, missä Latvia jallitti Suomea pistein 81-85.

Kuten Suomikin, Latvia on tehnyt viime vuodet pitkäjänteistä työtä koripallo-ohjelmansa parissa noustakseen Baltian koripallojättiläisen Liettuan tasolle. Kesän 2017 EM-kisoissa Latvia saavutti viidennen sijan Liettuan jäädessä yhdeksänneksi, joten Latvian voi hyvin perustein sanoa tulleen Euroopan kärjen tuntumaan jäädäkseen.

– Latvia on ollut viime vuosina yksi kaikkein haasteellisimmistä joukkueista meille. Latvia pelaa äärimmäisen taitavaa koripalloa, missä pallo ja miehet liikkuvat ja pelaajat etsiytyvät aina oikeaan asemaan, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi summaa.

Latvian NBA-troikka Kristaps Porzingis-Rodions Kurucs-Davis Bertans ei kuulu päävalmentaja Arnis Vecvagarsin MM-karsintaryhmään ja joukkueen Euroliiga-pelaajat liittyvät mukaan vasta myöhemmässä vaiheessa, mutta Helsinkiin saapuva sekoitus veteraaneja ja nuorta osastoa osoittaa, kuinka laajalla miehistöllä Latvialla on varaa operoida.

– Latvian joukkue koostuu pelaajista, jotka ovat pelanneet itsensä vakiintuneisiin asemiin eurooppalaisissa huippusarjoissa. Perjantain ottelu on erinomainen haaste meille tässä vaiheessa leiritystä.

Susijengi ja Latvia kohtaavat Espoo Metro Areenalla perjantaina 31.8. klo 19:00.

 

Coach Tuovin tärpit: Seuraa heitä

Martins Meiers (208 cm/27 v): ”Äärimmäisen monipuolinen, iso ja vahva pelaaja, joka on pelannut merkittävää roolia VTB-liigatasolla jo monta vuotta.”

Janis Blums (190 cm/36 v): ”Kaiken nähnyt maajoukkueveteraani. Joukkueensa isähahmo, joka näyttää esimerkkiä sitoutumisellaan samalla tavalla kuin oma kokeneempi osastomme.”

Ojars Silins (204 cm/25 v): ”Latvia on erittäin hyvä heittojoukkue ja Silins tyyppiesimerkki liikkuvasta, isosta, taitavasta pelaajasta, joka laittaa isot heitot sisään rutiinilla.”

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.