Scroll Top

Sveitsi sparraamaan lentisnaisiamme Hämeenlinnaan

Lentis lentopallo naiset FIVB

EM-karsintoihin valmistautuva naisten lentopallomaajoukkue pääsee hiomaan osaamistaan tulevana tiistaina ja keskiviikkona Hämeenlinnassa Sveitsiä vastaan pelattavissa kahdessa maaottelussa. Loimua Areenassa on tarjolla siis 2.8. ja 3.8. kello 18.30 molempina päivinä pitkästä aikaa naisten maajoukkueen esityksiä kotimaassa.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomi kohtaa samoin EM-karsintoihin valmistautuvan Sveitsin, joka on CEV:n rankingissa sijalla 31. Suomen ranking on 25.

Suomen EM-karsintaryhmään aiemmin valituista pelaajista keskipelaaja Anna Czakan joutui terveydellisten syiden takia jättämään loppukesän tapahtumat väliin.

Kaksi pelaajaa debytoi Hämeenlinnan otteluissa maajoukkueessa: passari Emmi Jalonen ja keskipelaaja Netta Rekola.

Maajoukkueryhmä kokoontui Kuortaneella reilu viikko sitten ja suuntaa sieltä EM-karsintoihin Hämeenlinnan ja Kyyjärven kautta. Naiset kohtaavat Hämeenlinnan maaotteluiden jälkeen Ruotsin 13. sekä 14.8. Kyyjärvellä yhteisleirin ohessa

Ruotsi on tämän kesän tuore Hopeisen liigan mestari ja viime EM-kisojen puolivälieräjoukkue ja se viettää Suomessa koko EM-kisoihin valmistavan jakson päävalmentajansa Lauri Hakalan johdolla.

Päävalmentaja Kangasniemi on todella iloinen siitä, että joukkue pääsee nyt pelaamaan erittäin rikkonaisten viime maajoukkuekausien jälkeen. Asiasta tekee entistä paremman, että pelit päästään pelaamaan Suomessa ja erittäin hyviä vastustajia vastaan.

– Tästä eteenpäinhän systeemi on kuitenkin aika selvä, pelejä tulee joka viikko. Tämä on maajoukkueen kilpailukautta siis parhaimmillaan. Meillä on nyt hyvät pätkät leiriä alla ja harjoittelun painopiste on siirretty jo kovastikin joukkuepelaamiseen.

– Vastoinkäymisiäkin ollaan kesän aikana kohdattu, mutta fokus on pidetty tiukasti niissä asioissa minkä eteen voidaan itse tehdä töitä.

– Kiva ottaa vastaan nämä molemmat maajoukkueet. Sveitsillä on ihan hyvää näkymää niiden maajoukkueen kanssa ja Ruotsin tarina on tietysti meille läheinen sekä tuttu, Kangasniemi toteaa.

Pitkästä aikaa Sveitsiä vastaan – Ykkösniminä kaksi Bundesliigan tähdistöpelaajaa

Suomi on kohdannut Sveitsin aiemmin naisten maaotteluissa peräti 34 kertaa, toki edellisen kerran 16 vuotta sitten kolmessa maaottelussa heidän kotikentällä. Voitot menivät tuolloin 2-1 emännille Suomen voitettua viimeisen ottelun..Suomessa Sveitsi on kohdattu viimeksi juurikin Hämeenlinnassa, 1999, jolloin Suomi voitti ottelun 3-0. Kaikkiaan keskinäisistä peleistä voitot ovat Sveitsille 19-15.

Sveitsi oli EM-kisoissa mukana 1967 ja 1971, mutta sen jälkeen vain kertaalleen, silloinkin toisen kisaisännän ominaisuudessa 2015.

Viime EM-karsinnoissa Sveitsi oli kolmen joukkueen karsintalohkossaan toinen häviten molemmat pelit Valko-Venäjälle, mutta voittaen Viron kahdesti. Lopputurnauksessa se voitti yhden pelin viidestä (Unkarin) sijoittuen 21:nneksi.

Sveitsin ykköstähti on hakkuri Maja Storck, joka on pelannut neljä viimeisintä kautta Saksan Bundesliigassa ja pelaa tulevalla kaudella Italian liigan Chierissä. Viime kaudella Storck valittiin Dresdenin paidassa sarjan MVP:ksi (myös 2021) ja hän voitti myös liigan pistetilaston (myös 2020) Myös Saksassa pelannut yleispelaaja Laura Künzler on joukkueen toinen kuuma nimi, hänetkin valittiin liigan tähdistöön päättyneellä kaudella. Künzler pelaa tulevalla kaudella myös tähdistöön valitun libero Roosa Koskelon kanssa Stuttgartissa. Kaikki muut 18 pelaajan ryhmään valitut pelaajat pelasivat Sveitsin omassa liigassa viime kaudella.

Sveitsin valmennusjohdossa on myös suomalaisväriä, kun Teemu Oksanen toimii Lauren Berolaccin apuvalmentajana.

Sveitsi pelaa samassa EM-karsintalohkossa Norjan, Kreikan ja Bosnia-Hertzegovinan kanssa.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.