Scroll Top

Superpesisjoukkueet ottavat mittaa toisistaan tulevana lauantaina Baseballin Supercup turnauksessa

Baseball superbaseball

Lauantaina 10.9 ottavat Hyvinkään Tahko, Sotkamon Jymy ja Seinäjoen JymyJussit mittaa toisistaan Helsingin Myllypuron baseball-kentällä Helsingissä Supercup-turnauksessa. Tämä turnaus on yksi aktiviteetti monista, jotka on suunniteltu yhdessä Pesäpalloliiton kanssa tukemaan pesiksen, baseballin ja softballin yhteistä strategiaa. Tämän ”1 liitto – 3 lajia strategian” tavoitteena on kasvattaa harrastajamääriä pesäpalloliiton alaisissa seuroissa sekä nostaa niin pesiksen, kuin myös baseballin ja softballin tasoa maassamme.

Nyt mittaa toisistaan ottavat joukkueet ovat ensimmäiset Superpesiksen seuroista, jotka ovat ottaneet baseballin ohjelmiinsa. Tämän kauden kokeiluiden, harjoitusten ja otteluista saatavien kokemusten mukaan tulevat seurat rakentamaan jatkossa mahdollisia baseball-ohjelmiaan.

Itse turnaukseen Sotkamo lähtee nuorella joukkueella, kun taas Hyvinkään ja Seinäjoen joukkueet ovat koottu eri ikäluokkien pelaajista. Seinäjoki ja Hyvinkää pelasivat ensimmäisen keskinäisen baseball-ottelunsa jo sisähallikaudella, kun taas Sotkamo pääsee nyt ensikerran tositoimiin.

”Pesäpalloliitto uskoo, että baseballin ja softballin avulla jäsenseuramme pystyvät tarjoamaan entistä laajemmat harrastus- ja uramahdollisuudet ja tätä kautta kilpailemaan tehokkaammin harrastajista sekä yleisesti aktivoimaan nuorisoa sekä varttuneempaakin väkeä harrastamaan liikuntaa aktiivisemmin” kertoo Pesäpalloliiton baseball ja softball toiminnasta vastaava Ville Saarman.

Lauantain otteluohjelma

12:00 Hyvinkään Tahko – Seinäjoen JymyJussit
14:30 Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko
17:00 Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy

Ottelut pelataan Myllypuron baseball kentällä, Osoite Jäätanssipolku, Myllypuro, Helsinki.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.