Superpesiksen talvikausi käyntiin Tampereelta – Manse PP ja Haminan Palloilijat Halli-SM-avauksessa 23.1.2021

Syksyllä hurjasti vahvistunut Manse PP Tampereelta avaa miesten superpesisvuoden kotihallissaan ja saa Halli-SM-avausottelussa vastaansa sarjanousijan Haminan Palloilijat 23. tammikuuta. Samassa lohkossa ovat mukana päättyneen kauden hopeajoukkue Kouvolan Pallonlyöjät sekä Hyvinkään Tahko.

Viime vuonna Superpesiksessä ei talvikauden SM-mitaleita jaettu, kun koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne pakotti perumaan lopputurnaukset. Miesten välieräparit olisivat olleet Joensuun Maila – Vimpelin Veto ja Kouvolan Pallonlyöjät – Pattijoen Urheilijat, Raahe sekä naisten vastaavat Pesäkarhut, Pori – Manse PP, Tampere ja Lapuan Virkiä – Kirittäret, Jyväskylä.

Kempeleen halli saa tulikasteensa Halli-SM-otteluissa

Syksyn välieräjoukkueet on sijoitettu eri lohkoihin. Miesten B-lohkossa Vimpelin Veto kohtaa Kankaanpään Mailan, Koskenkorvan Urheilijat ja Seinäjoen JymyJussit. Itä-Suomen herruudesta ottelevat Imatran Pallo-Veikot, Joensuun Maila, Kiteen Pallo -90 ja Siilinjärven Pesis C-lohkossa.

Halli-SM-turnauksen ottelut Kempeleessä mahdollistaa vuosi sitten valmistunut Ojan Rauta Areena. Lohkossa D Kempeleen Kiri haastaa raahelaisen Pattijoen Urheilijat ja Sotkamon Jymyn.

Neljän alkulohkon voittajat etenevät lopputurnaukseen, joka pelataan Kuortaneella 13.-14.3.2021.

Roihu Helsingistä palaa naisten Superpesikseen

Naisten Superpesiksessä on mukana historiallisesti 13 joukkuetta kaudella 2021. Halli-SM-turnausta pelataan neljässä alkulohkossa, joiden voittajat etenevät Tampereen lopputurnaukseen 20.-21.3.2021.

Kolmen edellisen kauden Suomen mestari Kirittäret Jyväskylästä kohtaa A-lohkossa Joensuun Mailan, Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Siilinjärven Pesiksen. Ottelut pelataan Joensuussa sunnuntaina 14.2.2021 ja Lappeenrannassa lauantaina 27.2.2021.

Sarjanousijana kauteen lähtevä helsinkiläinen Roihu haastaa A-lohkossa Hyvinkään Tahkon ja kolme edellistä hallimestaruutta voittaneen porilaisen Pesäkarhut.

Syksyn hopeajoukkue Manse PP Tampereelta saa B-lohkossa vastaansa raumalaisen Feran ja Mynämäen Vesan. D-lohko puolestaan käynnistyy Etelä-Pohjanmaan paikallisottelulla, kun Lapuan Virkiä ja Seinäjoen Maila-Jussit iskevät yhteen. Lohkon kolmas joukkue on Kempeleen Kiri.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.