Suomi voitti Svenssonit salibandyssa!

Suomen salibandymaajoukkue voitti viikonloppuna Ruotsin Sandvikenissa pelatun EuroFloorball Tour -turnauksen. Sen päätösottelussa Suomi löi isäntä Ruotsin 4-3 vasta rangaistuslaukauskisan ratkaistua paremmuuden. Se oli tarpeen varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 3-3 ja kummankin lyötyä viikonlopun mittaan jo Sveitsin ja Tshekin.

Suomi ja Ruotsi tarjoilivat Sandvikenin yleisölle tarkkaa salibandya, jossa kumpikaan ei halunnut päästää toista ylivoimahyökkäyksiin. Avauserässä Miko Kailiala kuittasi laukauksellaan Rasmus Enströmin ylänurkkapommin, mutta Ruotsi pääsi tauolle johdossa kun Thomas Holmgren läppäsi ylivoimalla 2-1 Jani Kukkolan istuessa turhahkoa laitaniskalenkkijäähyä. Toisessa erässä kumpikin joukkue tuhlasi hyviä tekopaikkoja, kunnes Suomi iski. Peter Kotilainen tarjoili vauhdista pitkän poikkisyötön, josta Jyrki Holopainen täräytti ensimmäisellä maaottelumaalillaan yhdellä kosketuksella pelin tasoihin.

Päätöserässä Suomi oli pitkään kiinni voitossa Miko Kailialan klap klap -tyyliin viimeistelemällä maalilla, mutta Alexander Galante Carlström tasoitti kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Suomen keskialueen pallonmenetyksen jälkeen.

Ratkaisuun tarvittiin tänään rangaistuslaukauskisa, jossa maalivahti Eero Kosonen masensi kaikki Ruotsin kolme yrittäjää. Tatu Väänäsen varmasti upottama pallo varmisti näin turnausvoiton Suomelle.

EFT-viikonlopun päätteeksi valittiin myös pelipaikkojen parhaat, ja turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi arvostettiin Suomen Peter Kotilainen.

Salibandya, Sandviken, Ruotsi

Miesten EuroFloorball Tour -turnaus

Ruotsi – Suomi 3-4 rl. (2-1, 0-1, 1-1)

1. erä: 2.24 Rasmus Enström (Jonas Adriansson) 1-0, 5.37 Miko Kailiala (Niclas Meyer) 1-1, 17.48 Thomas Holmgren (Emil Johansson) 2-1 yv.
2. erä: 36.03 Jyrki Holopainen (Peter Kotilainen) 2-2.
3. erä: 46.15 Kailiala (Tatu Väänänen) 2-3, 56.23 Alexander Galante Carlström (Kim Nilsson) 3-3.

Rangaistuslaukaukset: Kim Nilsson Ruotsi (-) Lauri Kapanen Suomi (-) Rasmus Enström Ruotsi (-) Tatu Väänänen Suomi (+) Thomas Holmgren Ruotsi (-)