Suomi voitti Kanadan vasta rangaistuslaukauksilla jääkiekon MM-kilpailuissa

Leijonat Iiro Pakarinen

Suomi kohtasi tiistaina jääkiekon MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa Kanadan.

Kanada aloitti ottelun terävästi, kun Brandon Pirri laittoi kiekon reppuun vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Pirri ohitti helpon näköisesti Suomen maalivahti Jussi Olkinuoran. Olkinuora koppasi avauserässä peräti 17 torjuntaa.

Toisessa erässä Leijonat onnistui tekemään tasoituksen jo reilun minuutin pelin jälkeen. Arttu Ruotsalainen yllätti kanadalaisvahti Darcy Kuemperin.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi osuma kun Leijonat tasoitti pelin ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, vaikka molemmilla oli useita erinomaisia maalintekopaikkoja. Voittolaukauskilpailussa Leijonat oli lopulta parempi lukemin 3-2. Suomalaisista onnistuivat maalinteossa Oliwer Kaski, Saku Mäenalanen ja kaksi maalia ottelussa viimeistellyt Arttu Ruotsalainen.

Embed from Getty Images

– Yritämme voittaa joka pelin, ja petrata peli peliltä. Se on totta, että alku ei ollut hyvä, mutta paransimme koko ajan. Kolmoserä oli yksi meidän parhaista ja siinä se, Hannes Björninen sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Ollaan tikissä ja tämä antoi uskoa omaan peliin. Ei ole oikein asioita, mitä tarvitsee fiksailla. Erikoistilanteet on hankala juttu, kun niitä meillä ei ole paljoa ollut, itsevarmalta ja totutun rauhalliselta vaikuttanut Jukka Jalonen totesi pelin jälkeen.

Kanadalla riittää jännitettävää alkulohkosta jatkoonpääsyn kanssa. Sen kohtalo ratkeaa iltapelissä Latvia-Saksa. Jos jompikumpi voittaa varsinaisella peliajalla, etenee Kanada pudotuspeleihin. Jatkoaika tietää historian huonoimmalle kanadalaisryhmittymälle kotimatkaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.