Jacob deGrom matkalla erittäin historialliseen saavutukseen MLB:ssä

Jacob deGrom MLB

MLB:n kovapalkkaisin syöttäjä, New York Metsin Ace, Jacob deGrom, on matkalla ihmeeseen tällä kaudella. Pelattuaan 7 peliä deGromilla on järkyttävän pieni ERA 0,80. Yksinkertaisesti vain sanomalla, että se on MLB:ssä toistaiseksi paras ERA tällä kaudella, ei ole koko tarina.

Embed from Getty Images

Mikään nykyhistorian kelpoiseksi laskettava ERA ei ole ollut alle 1,00 koko kauden runkosarjan ajalta. Tällä vuosituhannella parhaat ERA:t kauden päätteeksi ovat olleet 1.00-2.00 välissä ja silloin puhutaan jo maailman ylivoimaisesti parhaista syöttäjistä, kuten Clayton Kershawista, Cerrit Colesta, Max Scherzeristä jne.

Kyllä, MLB:ssä ollaan vasta ohitettu Memorial Day -viikonloppu, mutta deGrom on jo nyt todellinen haastaja historian parhaaseen ERA:an. Jos kaksinkertainen CY Young -tittelin voittaja ja kiistatta tämän hetken paras syöttäjä deGrom pysyy terveenä, mikä olisi luonnollisesti oikeudenmukaista, kuka sanoo, ettei hän voi rikkoa legendaarisen Bob Gibsonin huikeaa ennätystä ERA 1.12, joka on kirjattu yli 50 vuotta sitten?

Tuntuu melkein hieman typerältä puhua koko asiasta kauden tässä vaiheessa, mutta toisaalta, onko se niin typerä ajatus ajatella asiaa ja jännittää sitä loppukausi peilaten siihen, mitä olemme nähneet deGromista tähän mennessä? Voiko hän voittaa Bob Gibsonin 1.12 ERA:n tällä kaudella? Kyllä, hollantilaisella Leonardilla oli 0,96 ERA Boston Red Soxissa vuonna 1914, mutta siitä on kulunut yli 100-vuotta ja kaikki, aivan kaikki on muuttunut kyseisessä lajissa sen jälkeen. Kummun korkeus, mailojen paino ja koko, pallon paino ja koko jne.

Embed from Getty Images

Asiassa on kaksi kysymystä MLB:tä seuraaville lukijoille. Voiko deGrom jatkaa pelaamista tällä tasolla? Ja voiko hän todella päästä jatkuvasti näin hyviin heittopäiviin? Hän on pelannut tällä hetkellä 45 sisävuoroa ja on pitkä matka siihen, että uusia ennätyksiä kirjataan mutta on kiistatonta, että tässä jos missä on äärettömän mielenkiintoinen asia seurattavaksi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.