Suomi-Unkari ennakko

Suomi ja Unkari kohtaavat huomenna lauantaina Helsingin Olympiastadionilla. Kyseessä on EM-karsintojen 6. kierros ja kyseessä on molemmille kuolemanottelu. Suomella ei ole juuri enään edes teoreettisia mahdollisuuksia kisoihin, mutta Unkarin osalta tilanne on täysin auki. Unkari on lohkossa kolmantena kun kaksi parasta ja parhaat kolmoset jatkavat lohkosta matkaansa. Unkarilla on Suomen pelin jälkeen vastassa vielä Romania, Pohjois-Irlanti, Kreikka sekä Färsaaret, joten varmoja pisteitä ei ole luvassa jälkimmäistä lukuunottamatta.

Perjantain lehdistötilaisuudessa paikalla olivat joukkueen valmentaja Pál Dárdai sekä Watfordin keskikenttäpelaaja Dániel Tőzsér.

image

– Joukkueemme kokoonpano huomista varten on selvillä yhtä pelaajaa lukuunottamatta, mutta en halua tänään paljastaa yhtään pelaajaa, Dárdai kertoi.

– Meitä ei kiinnosta Suomen aikaisemmat pelit eikä omat tulevamme. Olemme valmistautuneet ainoastaan kohtaamaan Suomen lauantaina. Paineet on kotiyleisön edessä Suomella.

– Tietysti olemme seuranneet Suomea ja tiedämme heidän heikot kohtansa. Suomi pyrkii pitämään palloa todella paljon, kuten Futsalissa, ja siihen olemme varautuneet. Lisäksi Suomella on muutama todella taitava yksilö, joiden nimiä en kuitenkaan tänään paljasta, ettei heidän itseluottamuksensa nouse liikaa, Dárdai vitsaili.

Tőzsér oli yhtä pidättyväinen kuin valmentajansa.

– En halua ottaa kantaa Suomen heikkouksiin enkä heidän avainpelaajiinsa.

Unkarin jälkeen oli Suomen vuoro astella lehdistöbodiumille. Mixu Paatelainen toi tilaisuuteen mukanaan Suomen kuumimman nimen, Roman Eremenkon.

image

Maalinteko, maalinteko, maalinteko, lehdistötilaisuus kulminoitui maalintekoon.

– Jos puskee kuudesta metristä tyhjästä maalista ohi niin jossain on vikaa. Samoin on vikaa jos ampuu pallon aina kymmenen metriä maalin yli. Moni on kyseenalaistanut pelitaktiikkamme mutta mielestäni edellä mainitut asiat ovat huonoutta, ei pelitaktiikkaa.

Paatelaisesta ja Eremenkosta aisti olemuksesta ja jokaisesta vastauksesta, miten paljon Suomen viimeaikojen otteet syövät miestä. Jokainen janoaa voittoa, etenkin huippu-urheilijat. Niihin ei voi kuitenkaan tuhdittautua, virheistä on otettu opiksi ja joukkue tekee parhaansa. Huomenna on uusi peli.

– Kyllä koko joukkue tiedostaa surkeat esityksemme. Meiltä vaaditaan agressiivisempaa peliä, taistelua ja kunnon yrittämistä. Ei kukaan halua pelata kuten tähän asti eikä sellaista peliä kukaan jaksa katsoa. Asenteemme on kunnossa ja tiedostamme tilanteen, Eremenko toteaa.

– Olen tyytyväinen rooliini joukkueessa mutta esitykseni ovat olleet umpisurkeita. Maajoukkuepelit ja seurajoukkueiden pelit ovat aina erilaisia eikä niitä voi verrata. Rooliani venäjällä on turha johtaa suoraan Suomen maajoukkueeseen, Eremenko jatkaa.

Miten Suomi saa kasattua päänsä kuluneen viikon jälkeen kun edessä on pakkovoitto?

– Keskittymällä omaan rooliinsa ja jalkapalloon. Siinä ei kerkeä muuta miettiä, Paatelainen toteaa.

– Joukkue ei kaipaa muutoksia vaan asennetta! Sisua, fyysisyyttä, rohkeutta, niitä me kaivataan. Maalintekoamme pitää parantaa eikä väkivahva Unkari saa tehdä 16-sisällä mitä haluaa, Paatelainen jatkaa.

Suomen treeneissä loisti hyväntuulisuus ja hyvä yhteishenki. Vielä kun huomenna on Paatelaisen sanoin “hyvä päivä”, Unkari on täysin voitettavissa.

Lippuja huomiselle on jäljellä riittämiin ja keliksi on luvattu erinomaista kesäkeliä, joten ei muuta kuin kannustamaan Huuhkajat voittoon.

EM-karsinta, Helsingin Olympiastadion

Suomi – Unkari
Kello 19:00

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi.