Suomi selvään voittoon Davis Cupissa

Tennis geemedia

Henri Kontinen ja Harri Heliövaara varmistivat Suomen, Cinia Davis Cup Team Finland, maaotteluvoiton Intiasta puhtaasti 3-0.

Nyt Suomi jännittää muiden I-ryhmän otteluparien tuloksia, mikä määrittää jatkopelit. Mahdollisuuksina ovat suora paikka maailmanlohkon karsintaan maaliskuussa 2022 tai jatkokarsinta marraskuussa 2021.

Ennen nelinpelin alkua Intia teki muutoksen nelinpelikokoonpanoonsa. Eilen vahvaa syöttö-lentolyöntipeliä pelannut Ramkumar Ramanathan korvasi Divij Sharanin. Eli Henri Kontinen/Harri Heliövaara kohtasivat duon Rohan Bopanna/Ramanathan.

Avauserä oli totuttua nelinpeliä maailman absoluuttiselta huipulta, kun pisteet pysyivät lyhyinä ja syöttäjien hallinnassa. Murtomahdollisuuksia ei nähty erässä, joten ratkaisu haettiin 6-6 tilanteessa tie-breikistä. Suomi otti heti alkuun minibreikin, jonka turvin Kontinen/Heliövaara marssi 4-1 johtoon. Vielä nähtiin toinenkin minibreikki sinivalkoisilta, joten avauserä kirjattiin 7-6(2).

Toisen erän alkuun nähtiin ensimmäiset murrot. Ensin Kontisen syöttö murrettiin erän toisessa pelissä ja heti perään Bopannan syöttö, eli tilanteeksi 2-1 Intialle. Ilman vaaratilanteita edettiin Heliövaaran syöttöön 3-4 tilanteessa. Silloin Bopanna/Ramanathan pääsi neljään kertaan yrittämään murtoa, mutta suomalaispari selvitti tukalan tilanteen tasoittaen 4-4. Myös toisen erän ratkaisu nähtiin tie-breikissä. Reilun 2000 katsojan riemuksi suomalaispari oli avauserän tapaan vahvempi, mikä tarkoitti maaotteluvoittoa erälukemin 7-6(2), 7-6(2).